Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Un trocet de Brasil a Tarragona

Un capvespre a l’Amazones.

Un capvespre a l’Amazones. / LAURA ORTUÑO

Ens traslladem a un poble de l'estat d'Acre, a Brasil, on viu i conviu la tribu dels Puyanawa. Aquest poble, com molts altres de l'estat, va patir la intrusió no indígena, arrel del creixement de les activitats d'explotació de la goma i del cautxú a la regió a inicis del segle XX. Els Puyanawa van ser despullats de les seves terres, cultura i religió per part dels militars. No tan sols van quedar orfes de la seva història, sinó que van passar a ser els esclaus dels militars que van ocupar les seves terres. No va ser fins l'any 1950, arrel de la mort del coronel Mancio Lima, que la tribu va ser alliberada del règim d'esclavitud a la que havia estat sotmesa, i finalment l'any 2001 va ser reconeguda com a terra indígena Puyanawa per la Fundación Nacional de Indio .

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara, un cop recuperada la seva història, cultura i tradicions, la tribu es dedica plenament a lluitar per la protecció de l'Amazones, un projecte que volen difondre per tot el món el líder espiritual Luiz Puwé i la seva dona, Vari, promovent la conscienciació del pulmó principal del nostre planeta.

Els nens i nenes de tercer de primària de l'escola la Canaleta de Vila-Seca estan duent a terme un projecte sobre el canvi climàtic, i es van agermanar amb l'escola de la tribu Puyanawa, desprès d'intercanviar varies cartes, el líder espiritual de la tribu i la seva dona, van viatjar fins a Vila-Seca per a passar una jornada amb els nens i nenes de l'escola. Realment una jornada intensa i molt profitosa per a ambdues parts, un gran projecte que ha calat aprofundint en la conscienciació i preocupació dels petits i petites sobre el canvi climàtic.

Participacions delslectors

Mésdebats