Clonar la màgia de Stamford Bridge

El Barça s’enfronta a un escenari inesperat a casa del Chelsea, on Iniesta va provocar un dels moments de més alegria del barcelonisme. Les campiones necessiten remuntar el 0-1 encaixat en l’anada a Montjuïc.

Clonar la màgia de Stamford Bridge

Laia Bonals

3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No sempre és fàcil fer el que s’espera d’un. Cada vegada, cada repte, a banda d’anar acompanyat d’una oportunitat, també està carregat de responsabilitats i expectatives. El deure, això que es pressuposa d’algú que acostuma a portar per costum o obligació. Això li passa al Barça amb el partit d’aquest dissabte. Guanyar és una virtut, però també la seva creu. Contra el Chelsea, a Stamford Bridge, no hi ha cap més opció (18.30 hores). Si les blaugrana volen ser a Bilbao, només els val guanyar amb el 0-1 en contra de l’anada. I com més has de fer una cosa, més complicada de vegades és d’aconseguir.

Als passadissos de Stamford Bridge encara ressona l’èpica culer. El Barça visita un estadi que la temporada passada va conquerir per la mínima amb un gol de Caroline Graham Hansen que va fer bo l’empat a casa en la tornada. L’equip masculí també va deixar empremta al temple blue amb el gol d’Andrés Iniesta que donava el bitllet a la final de Roma. Els antecedents a l’estadi del Chelsea són esperançadors per a un Barça que arriba a Londres conscient de la situació límit.

"No hem de fer gaires coses diferents del que hem anat fent fa anys. Sempre sortim a guanyar, no a especular", va sentenciar Aitana Bonmatí abans de l’envit. "De les derrotes se n’aprèn. És on més pots reflexionar. No estem gaire acostumades a perdre, però ara no hi ha temps per a les lamentacions. Tenim un gran partit. Hem analitzat bé el que vam fer a Montjuïc i sabem el que hem de fer ara", va afegir la Pilota d’Or, que mira als ulls a un Chelsea que es presenta com un llop amb pell de xai.

Així ho ha volgut escenificar Emma Hayes, entrenadora del conjunt anglès, que va pretendre passar totes les responsabilitats i pressions a l’equip blaugrana. La britànica va voler posar el focus en la part mental, que va destacar com a clau per emportar-se el partit i l’eliminatòria. Jonatan Giráldez va recollir el guant, però no va comprar el seu discurs: "Per a mi tot és important. Has de jugar bé a futbol i has d’estar fort mentalment". El vestidor i l’staff pensen que la remuntada és possible. Al cap i a la fi, només hi ha un gol de diferència a favor del Chelsea. "Si a Eindhoven vam remuntar en 45 minuts, ¿per què no fer-ho demà en 90?", desafiava Aitana.

El record d’Eindhoven

La ‘14’ té viu, com tots els culers, el record de la final de la Champions de l’any passat. La final d’Eindhoven es va convertir en una odissea. En la mitja part, les barcelonistes anaven perdent per dos gols. Feia falta l’èpica que no va arribar a Torí, on van perdre contra l’Olympique de Lió. No obstant, el xip va canviar. Van remuntar i es van coronar per segona vegada com a reines d’Europa.

Malgrat els temps recents, si ens cenyim als números i fem la vista enrere al calendari, al Barça no se li dona bé remuntar. Les culers s’han trobat fins a sis vegades per sota del marcador en una eliminatòria i tan sols una ha aconseguit donar la volta al marcador. L’última que ho va necessitar, això sí. La temporada 2018-2019, el BIIK Kazygurt les va batre en el partit d’anada per 3-1. Al desastre es va dibuixar sol, amb un onze poc habitual i amb algunes de les figures més importants de l’equip fora de la convocatòria. A més, s’hi va afegir una intoxicació alimentària de la plantilla.

Notícies relacionades

L’eliminatòria del 2018

L’emblemàtic Miniestadi era l’escenari de la tornada. Era necessari revertir el marcador, molt més voluminós que el que han de batre aquest dissabte contra el Chelsea. Les blaugrana van plantar un 3-0 al marcador, i es van emportar els setzens i van continuar amb el seu camí en la Champions. "Estem acostumades a sobreposar-nos a les adversitats, com ho vam fer a Eindhoven. Agafaria l’exemple de l’eliminatòria del 2018 per al partit d’aquest dissabte", va assenyalar Aitana. El Barça té davant un nou repte. És dels que li agraden. D’aquests on es demostren de quina pasta estan fetes aquestes futbolistes que han canviat la història. L’escenari posa la pell de gallina, amb el ressò dels grans triomfs i les nits màgiques. Avui, l’equip de Giráldez només ha de fer una cosa: guanyar. Tan difícil i tan fàcil (per a elles) alhora.