Sense tema encara

Eurovisió 2022 ja té el seu primer participant: Jérémie Makiese representarà Bèlgica

L’RTBF francòfona es converteix en la primera televisió participant que anuncia els seus abanderats en la pròxima edició del festival musical de la UER

Eurovisió 2022 ja té el seu primer participant: Jérémie Makiese representarà Bèlgica

HADRIEN HANSE / EUROVISION.TV / EBU-UER

2
Es llegeix en minuts
Sergio López Martín
Sergio López Martín

Redactor

Especialista en televisió d'entreteniment, realitys, talents, Eurovisió, Melodifestivalen i música

Ubicada/t a Còrdova

ver +

Bèlgica es converteix en el primer país a anunciar els seus representants al Festival d’Eurovisió 2022Jérémie Makiese serà l’encarregat de portar la bandera del país belga en la pròxima edició del certamen musical organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió, que se celebrarà a Itàlia durant el pròxim mes de maig.

D’aquesta manera, RTBF, televisió francòfona que representarà a partir d’ara Bèlgica durant els anys parells, torna a elegir internament un concursant de la seva versió de ‘La voz’ (’The Voice Belgique’) per participar en el certamen europeu. El jove de 21 anys va guanyar la novena edició del format musical, emesa durant aquest 2021 i que va comptar amb Loïc Nottet (Eurovisió 2015) com a ‘coach’. De moment, caldrà esperar per conèixer més dades de la candidatura belga, ja que es desconeixen quin serà el tema, els compositors d’aquest i el seu títol.

Nascut a Anvers (Bèlgica), la passió musical de Jérémie va ser transmesa pels seus progenitors des de molt petit. La seva mare canta i toca el tam-tam (un tipus de gong) i el seu pare era membre d’un cor. Quan era nen, solia cantar a l’església, però el seu interès per la música realment va començar quan va començar a fer classes de cant a la seva escola local. El seu pare va captar ràpidament el seu talent i el va inscriure en un concurs de cant a l’escola, competició que va guanyar i que el va motivar per presentar-se a l’edició belga de ‘La voz’.

Notícies relacionades

El principal objectiu de Bèlgica amb l’elecció de Jérémie Makiese serà tornar a classificar-se a la final i millorar el quart lloc que van aconseguir Loïc Nottet i Blanche en els anys 2015 i 2017, les millors posicions del país belga en els últims temps, totes dues durant el torn de la cadena francòfona al Festival. Cal recordar que Bèlgica té dues emissores participants al festival (RTBF i la VTR flamenca), que s’alternen cada any. L’any passat, la televisió francòfona va cedir la seva vegada a la flamenca després de la cancel·lació de l’edició del 2020, any que li corresponia anar a aquesta última.

A Rotterdam 2021, els Hooverphonic van aconseguir la 19a posició a la gran final del Festival d’Eurovisió després de rebre 74 punts (71 per part del jurat professional i 3 del televot) amb ‘The Wrong Place’, una cançó que parla del penediment que podem sentir quan prenem decisions errònies en les nostres vides personals.