‘OT 2023’ no va mostrar la presa de tons de les cançons de la gala 1: aquest en va ser el motiu

YOUTUBE / OPERACIÓN TRIUNFO OFICIAL

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘OT 2023’ va tornar renovat aquest dilluns passat a Prime Video, però amb situacions que els seus seguidors no s’esperaven. Després del primer repartiment de temes de la present edició, que va registrar pics pròxims als 100.000 espectadors, el Canal 24 hores a YouTube no va emetre la mítica presa de tons del repertori de la gala 1, revelant el motiu d’aquesta decisió després de l’enuig i les preguntes dels usuaris que estaven seguint el primer dia dels concursants.

«Ens sap greu, però per qüestions de drets d’autor amb les cançons originals no podem ensenyar-vos la presa de tons tot el que ens agradaria. Quan siguin cantades per ells, sense problema», va assegurar el programa a través d’un missatge publicat al canal durant la tarda d’aquesta dimarts passat.

Aquesta va ser la mateixa raó per la qual el format de Gestmusic (‘Tu cara me suena’) va haver d’imposar als aspirants dels càstings que haguessin de cantar algunes de les cançons que eren dins d’una llista composta per 50 cançons.

Notícies relacionades

«Una cosa és Youtube, que allà podrem disfrutar dels càstings en directe, al Canal d’‘OT’, però sí que és veritat que en aquests dos programes que es faran de càstings, previs a l’inici de l’edició, necessitem els drets de les cançons per poder emetre-les. De manera que hem fet una llista de 50 cançons perquè segur les persones que vinguin puguin cantar una d’aquestes cançons i tinguem aquestes imatges de la seva primera i segona fase. De fet, no varia tant el càsting. És igual que sempre, l’únic és que demanem que la primera cançó que cantin, tant en la primera com en la segona fase, sigui un tema d’aquesta llista. Després si els en demanem més poden cantar el que vulguin, però que almenys d’aquest trosset tinguem els drets i el puguem emetre», va assegurar Noemí Galera en una entrevista per a Vertele realitzada el mes de juliol.

És més, en l’esmentada entrevista, Galera també va reconèixer en aquell temps que aquest assumpte limitava al desenvolupament d’‘OT’, tot i que va afirmar que no generaria cap inconvenient: «Sí que és veritat que fa molt temps que treballem en aquest programa i sabem més o menys per on van els trets. Sabem que hi ha d’haver cançons clàssiques, que hi ha d’haver cançons més actuals, de pop, de reggaeton... De tot. Doncs com que tenim una miqueta d’experiència fent aquest programa ja sabem per on anirà el tema. I tot i que hi haurà coses que no les podrem preveure, perquè no sabem quines 16 persones podrem posar a l’Acadèmia, sí que és veritat que ja tenim una idea del que serà.