PRESENTAT PER ARTURO FRANCO

La 2 recorrerà els ‘Jardines con historia’ més coneguts d’Espanya en el seu nou programa

Aquesta nova sèrie documental constarà de 13 capítols i s’estrenarà al principi del nou any 2021 a la cadena pública

La 2 recorrerà els ‘Jardines con historia’ més coneguts d’Espanya en el seu nou programa
1
Es llegeix en minuts

La 2 inicia el 2021 enfortint la seva programació amb nous formats. La cadena pública estrena al principi d’aquest any ‘Jardines con historia’, un nou espai dedicat a la història i la botànica dels jardins més emblemàtics del patrimoni paisatgístic espanyol, realitzant un recorregut pels secrets més ben guardats d’aquests museus vivents, en el patrimoni vegetal i arquitectònic del qual s’han immortalitzat les inquietuds de diferents etapes de la nostra història.

 

Al llarg de les seves 13 entregues, l’arquitecte Arturo Franco descobrirà la biografia dels personatges que van pensar i van crear el seu particular paradís terrenal, seguint la seva filosofia i els seus costums, i en altres casos personificant les seves aspiracions i anhels per deixar la seva empremta a la terra. La sèrie dirigida per Sonia Tercero Ramiro ha comptat amb l’assessorament de la historiadora paisatgista Mónica Luengo Añón i del botànic Javier González García de Ángela

 

Amb els testimonis d’historiadors, conservadors i jardiners, s’aprofundeix en les claus de la protecció del paisatge i els elements primordials per a la sostenibilitat i la supervivència d’espècies històriques i autòctones, traslladant imatges i sensacions evocadores, que fan, d’aquests espais un autèntic llegat natural, cultural i paisatgístic.

 

La sèrie aborda tots els estils paisatgístics, des dels jardins hispà àrabs, fins als construïts al segle XX, on les plantes són les autèntiques protagonistes, supervivents d’una destinació imprevisible, que el públic pot disfrutar encara avui.

Notícies relacionades

 

Produïda per Time Zone, ‘Jardines con historia’ va anar durant l’estiu del 2020 a 15 localitats de la nostra geografia com Granada, Aranjuez o Real Sitio de La Granja de San Ildefonso (Àvila), entre d’altres.

Temes:

TVE