PER DIVERSES IRREGULARITATS

Mediaset haurà de pagar més d'un milió d'euros després de les multes de la CNMC

En tan sols una setmana, el grup ha rebut fins a tres multes per les irregularitats detectades en alguns dels seus programes

mediaset

mediaset

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Dur cop per a Mediaset durant la primera meitat del mes d’agost: el grup de comunicació ha rebut en tan sols una setmana fins a tres sancions per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). En total, l’empresa de Paolo Vasile haurà de desemborsar 1.019.696 euros després de les multes imposades per l’organisme.

El passat 2 d’agost, la CNMC va informar de la sanció a Mediaset per vulnerar el temps màxim d’emissió dedicat a l’autopromoció, els missatges publicitaris i a la televenda. Per aquestes irregularitats, detectades a Cuatro, Energy, Divinity i Telecinco entre el desembre del 2018 i el febrer del 2019, el grup ha de pagar 365.301 euros.

Tan sols quatre dies després, Mediaset rebia una altra clatellada de l’organisme, que li va imposar una nova sanció per incompliment de l’establert per a l’emplaçament de producte en una emissió de ‘First dates’ i en una altra de 'Viva la vida'. L’empresa va rebre una multa de 146.926 i una altra de 130.964 euros, respectivament, que fa un total de 277.890 euros. 

Notícies relacionades

Finalment, el passat 8 d’agost, la CNMC llançava una altra nota de premsa en què informava d’una nova multa a Mediaset. En aquesta ocasió, va ser sancionada amb 180.466 euros per una irregularitat comesa a 'Sálvame'. El 23 de gener del 2019, l’espai vespertí hauria emès publicitat encoberta d’una revista. 

Per si fos poc, la CNMC també va obrir un altre expedient sancionador per una infracció durant l’emissió d’un capítol de 'La que se avecina', també per publicitat que pogués ser qualificada com a encoberta. Per aquesta conducta, la sanció és de 196.039 euros. En total, Mediaset haurà de pagar més d’un milió d’euros.