Anar al contingut

XARXES SOCIALS

L'intolerable atac masclista a Mònica López (TVE) per part d'una professora de la Universitat de Barcelona

La presentadora d''El tiempo' a la cadena pública ha rebut una carta carregada d'expressions inacceptables, que ha mostrat a través del seu compte de Twitter

Adrià Gallego

L'intolerable atac masclista a Mònica López (TVE) per part d'una professora de la Universitat de Barcelona

Mònica López, presentadora d’‘El tiempo’ a La 1 de TVE, ha rebut una tirallonga d’insults masclistes i menyspreus envers el seu físic i la seva forma de presentar en una carta, que, suposadament, està firmada María Del Puy, professora de biologia de la Universitat de Barcelona.

La professional de TVE ha denunciat en un fil de Twitter amb el ‘hashtag’ #ESTOYHARTA el fet que qualsevol se sent amb dret a agredir-la perquè surt a la tele, i explica que cap dels seus companys homes ha rebut mai aquesta mena d’insults: "Em pregunto que deu tenir a veure el cul tan pronunciat que tinc, les meves cuixes gruixudes i molt lletges amb la qualitat de la informació que transmeto. Lamentable que sigui una dona la que jutja el meu físic en aquest to".

A més, López aclareix els dubtes per les crítiques sobre els seus coneixements geogràfics explicant els exemples que Del Puy cita a la carta. "Pensem. Deixem de fer-nos això els uns als altres, canviem, tractem-nos amb respecte", assegura la meteoròloga, i ha donat les gràcies per tot el recolzament que està rebent.

A més de nombroses expressions masclistes com "té les cuixes molt gruixudes, molt lletges, i amb aquestes faldilles tan curtes resulta una imatge fatal, és a dir, li queden molt malament", a la carta, la professora també es fica amb la gesticulació i la forma de moure’s de la comunicadora: "De vegades es posa talons i resulta lletgíssim com quan creua les cames (...) Té un mal costum de posar les mans obertes i amb les dues mans com si volgués enganxar al mapa".

Temes: TVE