Pla Director Urbanístic

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet demana que la moratòria urbanística del litoral inclogui municipis de l’AMB

  • Reclamen que s’afegeixi Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat

maxresdefault

maxresdefault

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

La plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet ha reclamat a la Generalitat que inclogui els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en la moratòria urbanística del litoral català.

La plataforma, que reuneix una seixantena d’entitats de tota l’àrea metropolitana en defensa del medi ambient, fa anys que treballa conjuntament amb l’objectiu d’obrir «un procés participatiu per decidir el model territorial i una reorientació total de l’urbanisme metropolità».

El setembre passat, el Govern va aprovar una moratòria urbanística d’un any a la costa catalana, des de Malgrat de Mar (Barcelona) fins a Alcanar (Tarragona), excloent l’àmbit metropolità de Barcelona, en el marc de l’avantprojecte del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de terres no sostenibles del litoral comprès entre aquestes dues localitats.

En concret, les entitats demanen que s’inclogui els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. L’exclusió dels municipis metropolitans, han explicat les entitats, és conseqüència del repartiment de competències entre la Generalitat i l’AMB.

«No té sentit que siguin els municipis metropolitans els que quedin exclosos del PDU»

«El PDU preveu la revisió del planejament de 41 municipis de la costa catalana, però cap dels de l’àrea metropolitana, com si els municipis metropolitans no fossin els més amenaçats de tot el litoral per plans urbanístics agressius», ha criticat aquest dimecres la plataforma en un comunicat.

Per això, han presentat un escrit davant la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat sol·licitant tramitar un nou PDU per a la costa central, o bé ampliant l’àmbit del pla actual als municipis metropolitans, i tramitar la consegüent moratòria de plans i projectes urbanístics en terres ara no urbanitzats.

No obstant, han denunciat que «no té sentit que siguin precisament els municipis metropolitans els que quedin exclosos del PDU, que preveu millores derivades del progrés normatiu dels últims anys en matèria de protecció, sostenibilitat i riscos naturals».

Notícies relacionades

A més de la inclusió dels municipis metropolitans en la moratòria, la plataforma ha demanat la implicació de l’Institut Català del Terra (INCASOL) en la protecció dels espais agraris i forestals o la reforma de la llei d’urbanisme de Catalunya.

Més notícies de Sant Boi , Gavà, Cornellà, l’Hospitalet, Badalona i Viladecans  en l’edició local d’EL PERIÓDICO