CINE AMB SEGELL LOCAL

Javier Ruiz Caldera: "Tothom em deia que com havia de ser director, si no tenia contactes"

El director viladecanenc ha visitat aquesta setmana el municipi per parlar dels seus inicis, la seva afició pel món del còmic i de les seves últimes pel·lícules

club de comic

club de comic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de cine viladecanenc Javier Ruiz Caldera ha visitat aquesta setmana la biblioteca de Viladecans per parlar de la seva trajectòria com a cineasta i, sobretot, de dues de les seves pel·lícules més recents, 'Anacleto: Agent secret’ i 'Superlópez, sobre les quals va parlar davant del públic amb el bibliotecari Jaume Villarrubí i la regidora de Cultura, Encarna Garcia.

Durant la trobada, el director va explicar als assistents com van ser els seus inicis al món del cine i com la seva afició als còmics ve des de ben petit, quan li compraven còmics “quan treia bones notes” i els llegia “quan anàvem de viatge”, una cosa que encara continua fent.

Tot i que quan estava estudiant a l’escola de cine de Barcelona “tothom em deia que com havia de ser director de cine, si no coneixia ningú i no tenia contactes”, Ruiz Caldera ha aconseguit fer-se un lloc al món audiovisual i, de fet, l’equip tècnic de moltes de les pel·lícules que ha dirigit està format pels seus companys de llavors.

I de la seva afició als còmics a la seva adaptació a la gran pantalla. El director va parlar també de ‘Superlópez’, el film protagonitzat per Dani Rovira i basat en el personatge de còmic del dibuixant Juan López Fernández ‘Jan’, així com de l’humor per mitjà del còmic social i de l’època de màxima esplendor de l’editorial Bruguera (1974-1985), coneguda per còmics com ‘Zipi y Zape’.

Escenaris de pel·lícula

Comparacions entre llenguatge còmic i cinèfil, les peculiaritats de Superlópez davant els superherois habituals de la gran pantalla... El director va voler compartir reflexions entorn dels dos mons –còmic i cine–- amb tots els assistents, recordant, com assenyalava la regidora de Cultura, que no sempre els grans directors o les grans estrelles, viuen lluny.

Notícies relacionades

De fet, el mateix Javier Ruiz Caldera va voler destacar la seva vinculació amb la comarca i amb el mateix municipi, on ja ha rodat alguna seqüència de les seves pel·lícules, com la que apareix en ‘Tres bodas de más’, que va incloure una seqüència registrada a la rambla de la ciutat.

Més notícies de Viladecans a les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cine