Truc de neteja
¿Per què la gent està tirant sal a l’escombra?

L’escombra és un estri de neteja compost per un mànec i un conjunt de cerres o fibres naturals o sintètiques, que s’utilitzen per escombrar i recollir la brutícia i els rebutjos de terra.
Les truges d’una escombra poden ser de diferents materials, com plàstic, cabell d’animal –de camell o crin de cavall– o herba, entre d’altres. Les escombres s’utilitzen comunament a la llar, als carrers, a l’oficina, en botigues i en altres llocs per netejar pisos, patis i altres espais.
Hi ha diferents tipus d’escombres per a diferents superfícies, com rajoles, fusta o alfombres, i també hi ha models especials per a usos específics, com la neteja de la neu o les fulles.
Recollir brutícia
En definitiva: l’escombra serveix per recollir brutícia i porqueria diversa del terra. I, en algunes cultures, simbolitza desfer-se d’allò brut, de les males vibracions o els mals auguris.
I per netejar amb aquestes escombres que ajuden a netejar les males energies o esperits malignes, es creu que és bona la sal. De fet, la sal és un purificant natural, que serveix per eliminar els gèrmens i els bacteris.
És per això que, amb vinagre i aigua, es pot fer una pasta que, posada a l’escombra, es deixa actuar uns minuts i, amb les cerres humitejades al líquid, es passa per les superfícies a netejar, per deixar-les impol·lutes i desinfectades.
Eliminar gèrmens
Notícies relacionadesL’acció desgreixant de la sal i el vinagre és increïble i, així, s’aconseguirà eliminar tots els gèrmens i bacteris.
El mètode de la sal i el vinagre també és vàlid per netejar les incrustacions de les aigüeres, la placa de cocció, treure brillantor a la cuina i enllustrar el forn, el microones i els estris. Una solució polivalent que podem tenir sempre a mà.
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Al Centre "De premi": el bar de Sabadell aclamat per les seves patates braves
- Entrevista amb Anna Bacardit Càncer de mama metastàtic amb menys de 30 anys: «Mai em vaig trobar malament, per això no ho esperava»