Alleujament instantani
Gàrgares d’aigua amb sal: ¿Per què serveix aquest remei casolà?

Si acostumes a tenir mal de coll, pot ser un símptoma que el sistema immune està en baixa forma. Ja sigui per aquesta raó o per infecció o al·lèrgia, és necessari anar a un metge i, mentrestant, intentar ingerir dosi extra de vitamina C, ja sigui en aliments o amb algun complex vitamínic. Però convé evitar la ingesta de cítrics, perquè irriten el coll.
El mal de coll és una malaltia relativament freqüent. La major part de les vegades es produeix per una infecció vírica que s’acompanya amb símptomes del refredat, com mocs, llagrimeig, esternuts i congestió nasal.
També es té mal de coll per irritació de la faringe o la laringe per aspirar algun tipus de pols o substància estranya, per forçar la veu (parlar massa o cridar), perquè alguna cosa hagi raspat la zona (algun aliment o resta, com una espina), per tossir massa... Tot això fa que el coll es pugui notar sec i aspre i que resulti dolorós empassar.
Independentment de quina sigui la causa del mal de coll, hi ha algunes mesures que poden ajudar a alleujar les molèsties. I sempre és important mantenir una bona hidratació de les mucoses que, per si sola, sovint suavitza els símptomes produïts per la sequedat.
Truc efectiu
Notícies relacionadesI un dels trucs que funcionen per a això és el de fer gàrgares amb aigua amb sal. La solució salina temperada (compte, no convé que l’aigua sigui gaire calenta, per no irritar la cavitat bucal) ajuda a suprimir l’excés de líquid dels teixits inflamats al coll, cosa que aconsegueix que el dolor disminueixi. I a més d’eliminar la mucositat també treu al·lergògens, bacteris i fongs del coll.
Un estudi publicat el 2005 a l’‘American Journal of Preventive Medicine’ va explicar que fer gàrgares d’aigua amb sal tres vegades al dia prevé en un 40% la possibilitat de tenir infeccions al coll i les vies respiratòries. La solució perfecta seria mitja culleradeta de sal en un vas ple d’aigua tèbia i fer gàrgares.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?