Automatisme

El botó secret que només tenen alguns bullidors elèctrics: pot salvar-te quan falli

¿Què és i per a què serveix el botó secret de la rentadora?

El botó màgic de la rentadora per eixugar la teva roba sense necessitat d’assecadora

El botó del forn que et permet cuinar amb la porta oberta

El botó del cotxe que t’ajuda a combatre la contaminació

El botó secret que només tenen alguns bullidors elèctrics: pot salvar-te quan falli
2
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

Un bullidor elèctric d’aigua és un petit electrodomèstic molt útil per escalfar aigua de forma ràpida. Es pot utilitzar per fer-se infusions en poc temps, a més de sopes instantànies, o per economitzar temps a l’hora de posar aigua a bullir en una cassola per cuinar, per exemple.

També es pot utilitzar per esterilitzar objectes com estris de cuina o biberons o per llançar posar calenta a la banyera, al lavabo o a una bossa tèrmica o un termos.

El bullidor elèctric consta d’una base elèctrica connectada a la presa de corrent i una gerra o tetera de vidre, acer inoxidable o plàstic resistent que es col·loca sobre la base.

Base elèctrica

El funcionament del bullidor elèctric és senzill: s’omple la gerra amb aigua i es col·loca a la base elèctrica, s’encén el dispositiu i en uns quants minuts l’aigua comença a bullir.

Una vegada que l’aigua ha arribat a la temperatura desitjada, el bullidor s’apaga automàticament o emet un senyal sonor per indicar que l’aigua està a punt.

Un dels principals avantatges del bullidor elèctric és que pot escalfar aigua en qüestió de minuts, cosa que estalvia temps i energia en comparació amb escalfar aigua en un foc convencional.

Seguretat

A més, alguns models tenen sistemes de seguretat, com l’aturada automàtica i la protecció contra el sobreescalfament, cosa que els fa segurs d’utilitzar. Aquest botó secret es coneix com a botó de reinici o botó de seguretat tèrmica, i es troba generalment a la part inferior del bullidor elèctric. Aquest botó és un mecanisme de protecció que s’activa automàticament quan la temperatura de l’aigua del bullidor arriba a un nivell massa alt.

Notícies relacionades

Quan el botó s’activa, interromp el subministrament elèctric al bullidor, cosa que evita que la resistència continuï escalfant l’aigua. En alguns casos, aquest botó pot ser accionat manualment per l’usuari en cas que detecti alguna fallada en el funcionament del bullidor.

Si el bullidor elèctric deixa de funcionar correctament, el botó de reinici pot ser la solució. No obstant, és important tenir en compte que aquest botó no sempre resol tots els problemes que poden sorgir amb un bullidor elèctric. En alguns casos, és possible que es requereixi la intervenció d’un tècnic especialitzat per solucionar el problema.