Gastroweek

Dia de l’Anguila 2022: Roset torna amb l’Anguila Gastroweek

Roset celebra la segona edició de l’Anguila Gastroweek des del 18 fins al 23 de juliol

Dia de l’Anguila 2022: Roset torna amb l’Anguila Gastroweek
2
Es llegeix en minuts

Al Japó és tradició mil·lenària celebrar cada estiu l’Unagi Day (o Dia de l’Anguila), un cèlebre costum que va començar al segle XVIII quan un restaurant, intentant incentivar les vendes durant l’estiu, va començar a servir menjar que comencés per ‘u’; i és que en aquella època es tenia la creença que els aliments els noms dels quals començaven per aquesta lletra eren bons per a la salut i evitaven malalties.

Al portar això a la pràctica amb bons resultats, altres restaurants van imitar l’estratègia fins que, progressivament, es va convertir en un famós costum japonès. En el dia d’avui, en elDía de l’Anguila, els japonesos disfruten d’aquesta tradició aprofitant per menjar deliciosos plats d’anguila, els supermercats també s’omplen d’aquesta menja, els restaurants estan plens a vessar amb plats d’aquest exquisit producte..., en definitiva, un autèntic homenatge a un dels productes estrella de la gastronomia japonesa.

Dia de l’Anguila 2022

L’anguila es tracta d’un peix gras molt ric en vitamina A i D i en àcids grassos omega 3, que ajuden a reduir els nivells de colesterol i la tensió arterial. D’altra banda, és una important font de ferro i proteïnes d’alt valor biològic, cosa que afavoreix el funcionament dels òrgans, i actua com a antioxidant.

Per tots aquests motius, Anguilas Roset, l’empresa referent d’anguiles i angules del delta de l’Ebre, va portar aquesta tradició japonesa a Espanya el 2021, quan va celebrar la primera edició de l’Anguila Gastroweek, un èxit rotund tant en participació de restaurants com de persones que no van voler perdre’s les delícies d’uns dels plats més típics dels estius del Japó. 

II edició

Notícies relacionades

L’anguila ofereix multitud d’opcions a la cuina, una versatilitat que, sumat al seu intens sabor, ha incentivat que en aquest segona edició més de 40 restaurants (dels quals al voltant de 25 es troben repartits per Catalunya, com el tradicional Via Veneto) hagin volgut sumar-se a l’Anguila Gastroweek amb propostes creatives, perquè tothom pugui degustar i disfrutar de l’anguila. 

Roset premiarà la millor tapa de l’Anguila Gastroweek 

Roset premiarà la millor tapa de l’Anguila Gastroweek Un dels objectius de la ruta és trobar la millor tapa de tota la ‘gastroweek’. Per aconseguir-ho sorteja un sopar per a dues persones a qualsevol dels restaurants participants en la ruta entre tots els que votin per la seva favorita a la seva pàgina web, d’aquesta manera, els mateixos clients faran de jutges en un esdeveniment únic, amb el qual degustar un producte de qualitat. Sense cap dubte, l’oportunitat perfecta per conèixer una menja que triomfa en països com el Japó i que cada vegada està més present a Espanya gràcies a la seva versatilitat i sabor.

Temes:

Gastronomia