Transparència

L'Ajuntament de Terrassa rep el reconeixement de la UAB per la qualitat i la transparència en la seva comunicació

El Consistori aconsegueix el segell InfoParticipa 2018 amb la màxima puntuació possible i se situa entre els municipis amb més grau de digitalització dins de la seva categoria

180423-seu-electrnica-web

180423-seu-electrnica-web

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa ha sigut distingit amb el segell InfoParticipa 2018 en la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat pel Consell Certificador del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El Consell Certificador del Segell InfoParticipa atorga aquesta certificació a les webs municipals que obtenen la millor puntuació en un rànquing que mesura diferents indicadors relacionats amb la transparència i la informació pública.

L’ajuntament ha obtingut la certificació en totes les edicions anteriors i en aquesta ocasió, el consistori ha sigut valorat amb la puntuació màxima de 100 sobre 100, en una avaluació de 52 indicadors que inclouen les àrees més rellevants de la informació que els ens locals han d’oferir a la ciutadania, segons la llei de transparència.

En aquesta 6a edició del segell InfoParticipa s’han mantingut els mateixos indicadors que l’any anterior excepte el referent al Pla de Govern, que s’ha substituït pel rendiment de comptes..

Líders en transformació digital

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, en el marc de la IV Edició dels Reconeixements Administració Oberta, també ha situat a l’Ajuntament de Terrassa entre els ens líders en transformació digital.

Aquest any, l’Ajuntament de Terrassa ha obtingut la segona posició en la seva categoria (ajuntaments amb més de 50.000 habitants), juntament amb l’Ajuntament de Lleida. La primera posició de la categoria ha sigut per a l’Ajuntament de Girona i la tercera posició per a l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen segons uns indicadors objectius, l’anàlisi de les webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC.

Notícies relacionades

L’anàlisi de la informació de les webs municipals s’ha dut a terme entre el desembre del 2018 i el gener del 2019. Recull les dades dels 947 ajuntaments catalans i els 42 consells comarcals de Catalunya, i s’han tingut en compte tots les dades d’ús de l’any 2018. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveisd’administració electrònica i la consegüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Ajuntaments