Els autèntics Amics de les Arts són de Terrassa i tenen 86 anys

Fundada l'any 1927, l'entitat Amics de les Arts i les Joventuts Musicals de Terrassa treballa per promoure la cultura i l'art en totes les seves disciplines

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Terrassa

Els Amics de les Arts trauran nou disc a la primavera però, lluny dels escenaris i de les gires, els autèntics Amics de les arts, els primers, van néixer el 1927 a la ciutat de Terrassa.

Es tracta d'una entitat que aposta per “una militància cívica a favor de les arts i de la llibertat de pensament com a base de la convivència i del compromís amb la creació artística i el desenvolupament de la cultura a Terrassa i Catalunya”.

Així ho explica a l'edició de Terrassa d'EL PERIÓDICO Miquel Solé i Sanabra, vicepresident segon d'Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

L'entitat, ara amb més de 500 membres, va ser fundada fa 86 anys per un grup d'amics aficionats a la pintura i a les arts sota la presidència del famós pintor Joaquim Vancells.

La intensa activitat cultural les va obligar a abandonar la primera seu a l'estudi del pintor Isidre Odena per ocupar, el 1931, els baixos del carrer de Sant Pere 38 i més tard, el 1933 s'establirien a l'actual edifici del carrer de Sant Pere 56, on hi havia l'antic Hotel Peninsular.

Després de la fusió amb les Juventuts Musicals des del 1996, actualment són més de 500 membres i les seves activitats culturals arriben a més de 1.000 persones.

Pel que fa a l'aparició, el 2005, del grup català Amics de les Arts, Solé explica que “ens va cridar l'atenció que un grup de música triés un nom com el de la nostra entitat pel compromís que significa amb les arts”. “Estaria bé que un dia vinguessin a casa per poder contrastar històries”, afegeix.

Solé assegura que des de fa uns anys “la gent ens confon, especialment fora de l'àmbit de Terrassa. Hem d'especificar què fem nosaltres per evitar confusions”.

L'entitat elogia la qualitat de les lletres i considera el grup com una “manifestació feta veu de la societat catalana”.

Notícies relacionades

Afirmen que no els molesta portar el mateix nom però “trobem a faltar una explicació en els mitjans de comunicació del motiu que els va portar a batejar-se com Els Amics de les Arts”.

Llegiu més informacions de Terrassa en l'edició local