Tennis

Garcia, mestra a Texas

Garcia, mestra a Texas
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El tennis francès ha aconseguit sortir d’anys d’anonimat en les grans cites de la mà de Caroline Garcia, que ha conquerit les Finals WTA a l’imposar-se a la bielorussa Aryna Sabalenka per 7-6 (4) i 6-4. Des del 2006 que Amelie Mauresmo es va proclamar mestra, cap altra tennista francesa havia conquerit el títol que reuneix les vuit millors tennistes de la temporada.

La tennista de Lió, de 29 anys i número 6 mundial, ha conquerit a Texas el seu quart títol de la temporada després de Bad Hamburg, Varsòvia i Cincinnati. «És el triomf més important de la meva carrera. El millor premi al treball i als moments difícils», deia Garcia, que havia arribat al torneig sense una gran preparació però disposada a rendir al màxim en l’«últim esforç de l’any».

L’efectivitat del seu servei amb 11 ‘aces’, un 79% de punts guanyats amb el primer servei i sense cap punt de ruptura en contra va ser decisiu per apuntar-se el ‘tie-break’ del primer set i la victòria final contra Sabalenka (7 mundial) que, el dia anterior, havia donat la gran sorpresa a l’eliminar la gran favorita, Iga Swiatek, número 1 mundial, contra la qual Garcia va encaixar l’única derrota del torneig en la fase prèvia de grups.

Garcia va ser dominadora en la pista contra una rival com Sabalenka que juga a tirs guanyadors i que imposa una gran potència en els seus cops. La tennista bielorussa, que s’havia classificat per a les Finals WTA en l’últim torneig de l’any, havia donat la sorpresa a l’arribar a la final a Texas.

Renaixement

Notícies relacionades

La tennista francesa tanca l’any amb aquest títol com a número 4 mundial després d’haver iniciat la temporada al lloc 74. El millor èxit d’una carrera en la qual ha conquerit 11 títols des del seu debut el 2009. Entrenada fins fa un parell d’anys pel seu pare Louis Pau, Garcia havia sortit de la seva protecció després d’una època de crisi en el seu joc de la qual va començar la recuperació en el seu pas per l’acadèmia de Rafael Nadal a Manacor, entrenada per Gabriel Urpí, extècnic d’Arantxa Sánchez i Conchita Martínez.

El retrobament amb el seu pare, convertit en mànager, al costat del seu nou entrenador Bertrand Perret, li han permès trobar la tranquil·litat en la pista amb 37 victòries i unes semifinals a l’Open dels Estats Units del mes de setembre passat que li fan creure que està preparada per «optar a un Grand Slam», el seu pròxim objectiu. Un èxit que el tennis francès no aconsegueix des que Marion Bartoli va guanyar el 2013 a Wimbledon.

Temes:

França