Reina adolescent

Obert dels EUA: Coco Gauff es fa gran a Nova York

Als 19 anys, la nord-americana s’imposa a Sabalenka 2-6, 6-3 i 6-2 i conquereix l’Obert dels EUA, el seu primer gran

Obert dels EUA: Coco Gauff es fa gran a Nova York

Al Bello

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Els Estats Units han tingut diverses campiones de tennis adolescents, incloent-hi la reina que després arribaria a assentar-se al tron mundial i de la història de l’esport; Serena Williams. Aquest dissabte, un nom nou s’ha sumat a la llista: Coco Gauff.

Als 19 anys, a la seva primera final a Nova York i segona de Grand Slam després de Roland Garros el 2022, Gauff ha inaugurat el seu palmarès de grans a casa, amb l’Obert dels Estats Units. I ho ha fet ni més ni menys que imposant-se 2-6, 6-3 i 6-2 a Aryna Sabalenka, la guanyadora aquest any a Austràlia i la jugadora que dilluns es despertarà com a número 1 del món.

Queia a terra Gauff quan, a la seva primera bola de partit, superava en un altre ral·li tot el que li enviava la bielorussa i veia com un cop de Sabalenka anava massa llarg. I s’agenollava, i plorava, com una nena, com el que gairebé és, abans de pujar a les grades per fondre’s en una abraçada amb els seus pares, esportistes.

Una nova dimensió

Amb el triomf Gauff, actualment número 6, també es despertarà dilluns en el número 3, tres milions de dòlars més rica, i en una nova dimensió. Perquè aquest torneig ha ratificat el que s’augurava des que als 15 anys va guanyar Venus Williams a Wimbledon.

El seu meteòric ascens ha arribat amb la mateixa velocitat amb què recorre la pista. Perquè Gauff, que just abans de Wimbledon va començar a treballar amb el català Pere Riba i després d’una sortida primerenca del torneig va sumar també al seu equip Brad Gilbert com a assessor, és avui una de les esportistes més ràpides i en forma del circuit.

Però el treball de Gauff, filla d’esportistes, madura i socialment i políticament conscient, ha sigut també mental. Ha decidit disfrutar i no deixar-se atrapar per la pressió. I és un creixement i una filosofia que li faran falta. Perquè a Arthur Ashe, aquest dissabte, ha nascut una estrella. I els EUA tenen gana de reina,

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Open dels EUA