Pluges

L’Aemet avança el que passarà la setmana vinent: ‘Similar’

Els meteoròlegs avisen que continuarà el temps inestable fins a final de mes

L’Aemet avança el que passarà la setmana vinent: ‘Similar’

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de setmana del 26 al 28 de maig, marcat per la jornada de reflexió dissabte i els comicis de diumenge, així com la setmana vinent estaran passats per aigua en bona part de la Península i les Balears, amb abundant nuvolositat, pluges, xàfecs i tempestes localment fortes o persistents, amb temperatures que aniran pujant gradualment, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

«Es confirma l’anomalia positiva en precipitacions per a la setmana que ve: atmosfera inestable amb xàfecs generalitzats. La tendència per a tot el juny és similar. Important aportació positiva al dèficit pluviomètric», han informat a Twitter.

Notícies relacionades

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, ha valorat que les pluges abundants ja fa diversos dies que estan presents a diferents zones d’Espanya, cosa que ha contribuït a reduir el dèficit de precipitacions acumulat. No obstant, afegeix que els primers 23 dies de maig s’han recollit 25 litres per metre quadrat, una xifra que manté el mes com un «maig sec» però que ja supera les pluges recollides el maig del 2022, quan en tot el mes es van recollir 20 litres per metre quadrat.

«Veurem si les precipitacions que han caigut aquestes últimes jornades i les que falten per caure aquest maig, aconsegueixen que la primavera del 2023 no sigui la més seca de la sèrie històrica», explica. «Hem d’esperar que s’acabi el mes per veure si finalment passa això. I és que tenim per davant uns quants dies amb temps inestable en bona part de la Península i les Balears i amb temperatures baixes per a l’època menys al nord, on seran més altes del normal», comenta.