Inundacions

Pluges de fins a 180 litres per metre quadrat a Castelló i rescats a Benicàssim

Les precipitacions han sigut molt intenses en les últimes hores

  • La brutal imprudència amb un cotxet de bebè a les inundacions de Múrcia

  • Els meteoròlegs posen data al final de les pluges a Espanya i es pronuncien sobre la sequera

Pluges de fins a 180 litres per metre quadrat a Castelló i rescats a Benicàssim
1
Es llegeix en minuts

Impressionants els registres que ha deixat la pluja en les últimes hores a Castelló, especialment en algunes zones, com per exemple a Benicàssim, on la intensitat de l’aigua està obligant a actuar els bombers per portar a terme rescats de persones atrapades.

Segons els mesuraments de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), la localitat acumula 178,8 litres per metre quadrat, com indica la torre meteorològica situada al mateix poble. La que està ubicada al Voramar, per la seva banda, n’ha recollit 112.

Aquesta situació està obligant a actuar els serveis d’emergència. Els bombers s’han mobilitzat per fer nombroses accions de bombar aigua al municipi i han hagut de rescatar almenys una persona que s’havia quedat atrapada en un vehicle.

No és l’únic punt on les pluges han sigut torrencials a la província. L’acumulat a la capital de la Plana ha arribat als 180 litres, segons Avamet, tot i que ni els bombers ni els serveis d’emergència municipals han informat de cap incident greu.

Les dades més elevades de pluja, malgrat que ha sigut generalitzada a tota la província, s’han registrat a la comarca de la Plana Alta. A Vilanova d’Alcolea s’han recollit 136 litres per metre quadrat i a la Pobla Tornesa 120.

Alerta taronja i groga

Notícies relacionades

Per avui es presenta de nou una jornada plujosa, adverteix l’Aemet, que ha activat les alertes taronja i groga.

La primera afecta el litoral castellonenc, tot i que en principi es desactivarà a les 10.00 hores. La segona afecta l’interior.

Temes:

Pluges