Primavera capritxosa

¿Torna el fred?: els termòmetres baixen 5 graus de cop a Barcelona

  • Mario Picazo ja sap què passa aquest cap de setmana

  • El temps a Espanya entra en una ‘muntanya russa’

¿Torna el fred?: els termòmetres baixen 5 graus de cop a Barcelona

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Els que estiguessin a qualsevol carrer de Barcelona a última hora de la tarda de dimarts ho devien notar. Un sobtat canvi de vent (la direcció va passar a ser de llevant, més fresc i carregada d’humitat) va refrescar notablement l’ambient gairebé primaveral que ha imperat a bona part de Catalunya durant els últims dies.

Diuen els meteoròlegs que aquests canvis de temperatura tan bruscos, del fred a la calor i de la calor al fred, en pocs minuts són característics de l’inici de la primavera. L’estació meteorològica, no l’astronòmica, va començar l’1 de març.

Doncs va ser aquest canvi de vent el responsable que a Barcelona hagin baixat les temperatures entre 4 i 5 graus en molt poques hores. Aquest dimecres serà un dia més fresc i ennuvolat, amb valors pròxims al que hauria de ser normal a mitjans del mes de març.

¿Fins quan?

Notícies relacionades

¿Però durarà això? Els que confien en el retorn de les temperatures hivernals i en el fred rigorós no tindran sort. Aquest període de ‘normalització’ tèrmica durarà molt poc.

Totes les previsions apunten que demà dijous, que serà un dia assolellat, els termòmetres tornaran a situar-se molt per sobre dels valors estadísticament normals. El fred ha tornat però no es quedarà.