Predicció

L’Aemet avisa: ¿final a aquest estrany ‘estiu’ de març?

  • Mario Picazo ja sap què passarà aquest cap de setmana

  • L’últim avís de Jorge Rey: «Paraigua preparat»

L’Aemet avisa: ¿final a aquest estrany ‘estiu’ de març?

EPC

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La setmana que entra en l’equador del mes de març començarà amb un descens de les temperatures en la meitat oest peninsular, mentre s’esperen precipitacions al nord i una vintena de províncies estaran en risc per vent i onatge, segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). ¿És el final de l’‘estiuet’ que hem tingut en ple març?

Notícies relacionades

 En concret, les temperatures màximes descendiran en la meitat oest peninsular, de manera notable al nord-oest, i pujaran a tota la zona de Llevant, on es rondaran els 30ºC. Alhora, les mínimes augmentaran a l’interior del sud-est peninsular, però baixaran en la meitat nord i zona de Llevant, amb gelades febles al Pirineu.

Borrasca

El bon temps es mantindrà fins a la segona meitat de la setmana. A partir de dijous, però sobretot a partir de divendres, una borrasca exercirà la seva influència, que es notarà en un descens de les temperatures i en l’aparició de precipitacions en el terç nord i oest de la Península. Les precipitacions seran més abundants, sobretot a Galícia i entorn del sistema Central. En la resta del país, especialment a l’est i sud de la península i als arxipèlags les pluges seran escasses al llarg de la setmana.