Canvis a Mediaset

Ana Rosa regnarà a Telecinco amb nou hores diàries després del tancament de ‘Sálvame’

El tancament de ‘Sálvame’: 10 grans moments del programa de Telecinco

Reaccions pel tancament de ‘Sálvame’: de la mare de Jorge Javier a Gabriel Rufián

Adeu a ‘Sálvame’, ja era hora

El dard de Risto a Mediaset pel tancament de ‘Sálvame’

Ana Rosa regnarà a Telecinco amb nou hores diàries després del tancament de ‘Sálvame’

TELECINCO

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com en qualsevol batalla, amb el tancament de ‘Sálvame’ també hi haurà vencedors i vençuts. Les víctimes, lògicament, són els treballadors de La Fábrica de la Tele que es quedaran sense feina després de la cancel·lació del xou, una notícia que ha generat tota mena de reaccions. La gran triomfadora d’aquest canvi d’estratègia de Mediaset serà la seva fins ara reina dels matins, Ana Rosa Quintana, o, més ben dit, la seva productora, Unicorn Content, que es farà càrrec de nou hores diàries d’emissió a Telecinco.

La presentadora heretarà la franja de tarda de la cadena que durant 14 anys, i fins al 16 de juny, han capitanejat Jorge Javier, María Patiño, Belén Esteban i companyia. Ho farà amb «un format diari d’actualitat, que combinarà informació i entreteniment», segons el grup audiovisual, i que encara està dissenyant.

La sobretaula i la tarda no són unes franges noves per a Ana Rosa. De fet, va ser la franja en la qual es va fer un nom a Antena 3. Primer, amb ‘Extra rosa’, que va presentar acompanyada de Rosa Villacastín entre el 1997 i el 1998, i després ja en solitari (Mon Santiso, Antonio Hidalgo i Jaime Cantizano es van combinar com a segons de bord), amb ‘Sabor a ti’, des del 1998 fins al 2004, abans de la seva mudança a Telecinco. Curiosament, en tos dos xous va tenir com a col·laborador Jorge Javier Vázquez.

A més, de moment, Quintana continuarà al capdavant de la taula política d’‘El programa de Ana Rosa’, de manera que ampliarà el seu ja consolidat ‘regnat’ a Mediaset. Sobretot si es té en compte que els dos programes porten el segell de la seva productora, Unicorn Content, responsable també de títols com ‘Ya es mediodía’, ‘Fiesta’, ‘En el punto de mira’, ‘Desaparecidos La serie’ i ‘Los Gipsy Kings’, i de docusèries que s’han vist íntegrament a plataformes com HBO Max (‘Dolores. La verdad sobre el caso Wanninkhof’) i Amazon Prime Video (‘Omar Montes. El Pricipito’) i parcialment a la mateixa Mediaset, que s’ha encarregat d’emetre en obert els primers episodis per despertar l’interès del públic.

De sis a nou hores de producció diària

Amb el final de ‘Sálvame’, Unicorn Content estarà darrere de nou hores de producció diària només a Telecinco: sis al matí i tres a la tarda. Sense comptar les hores extra fora de Mediaset, ja que l’any 2022 es va coronar com l’empresa que més hores d’emissió va produir a les principals cadenes generalistes, amb un 21,5% del temps total. Fins i tot ha produït per a autonòmiques com Telemadrid, ETB i Canal Sur.

Notícies relacionades

Tot i que, perquè tot això es materialitzi, caldrà esperar fins al setembre, perquè, en aquests mesos estiuencs d’impàs des que Telecinco tanqui definitivament ‘Sálvame’ fins que Ana Rosa desembarqui en les tardes amb el seu nou programa, el buit l’ocuparà Sandra Barneda, amb un format de Cuarzo Producciones (Banijay Iberia).

I, mentre Unicorn Content i Ana Rosa es consoliden a Mediaset, la que perd força és La Fábrica de la Tele, que veu com ‘Sálvame’, el seu xou estrella, se’n va gairebé per la porta del darrere. El grup es queda, això, sí, amb altres dels seus productes com ‘Viajando con Chester’ i ‘Todo es mentira’ (Cuatro) i ‘Socialité’ (Telecinco, els caps de setmana), però el cop no és fútil. Sobretot, tenint en compte que, en el seu comunicat d’aquest dilluns, van afirmar que no els va arribar la comunicació oficial del final de ‘Sálvame’ fins a aquest dilluns, 8 de maig, al migdia, «tal com va avançar un mitjà de comunicació divendres passat». És a dir, tres dies després que esclatés la bomba, de la qual es van assabentar per la premsa.