El primer gran ‘beach club’ de BCN obrirà al juny després d’una inversió de 15 milions

El nou espai de restauració i lleure als terrenys del Club Natació Barcelona esgota les obres amb la idea de ser un referent local. Està cridat a ser la gran atracció d’aquest estiu, tant per al públic local com el turístic.

El primer gran ‘beach club’ de BCN obrirà al juny després d’una inversió de 15 milions

patrícia castán

4
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Serà l’estrena de l’any a l’hostaleria de Barcelona. Amb 5.000 metres quadrats, un emplaçament immillorable a la platja de Sant Sebatià, un disseny espectacular i una inversió de 15 milions d’euros, Bastian Beach ja escalfa motors per a l’obertura, prevista a meitat de juny. El restaurant i beach club, el primer de Barcelona, ha entrat en la fase final d’obres i està seleccionant 300 treballadors per a la temporada alta. S’ubica en una part del centenari Club Natació Barcelona, amb el qual va arribar a un acord per fer-ne la renovació i està cridat a ser la gran atracció d’aquest estiu, per a públic local i turistes.

El recinte fa més d’un any que està amb una reforma faraònica, perquè inclou 2.300 metres quadrats a l’aire lliure i un edifici de quatre plantes de 650 metres quadrats. Gran part de la feina ha sigut a la planta subterrània, on s’ubiquen la cuina, magatzems i serveis. I si bé les grues encara hi són, la recta final de l’obra ja és de tancaments i interiorisme, sobretot. El restaurant, l’enorme piscina per a l’oci, les zones de chill-out i gandules, la cabina central del discjòquei que amenitzarà el club de platja, i les zones de taules ja són clarament visibles, en tons naturals que es fonen amb l’entorn de platja.

El conveni que van subscriure el 2023 el grup d’oci i restauració Costa Este (amb locals com Opium i Bling Bling, i presència a Barcelona, Madrid i Marbella) va suposar una injecció econòmica perquè el Club Natació Barcelona pugui posar al dia les instal·lacions (i refer la piscina de salts, ara en obres), a canvi de cedir part del seu espai per al beach club, firmat fins al 2036.

EL PERIÓDICO ja ha pogut visitar les instal·lacions per conèixer el detall d’aquesta nova oferta de gastronomia i lleure, que a més serà un dels punts socials de trobada durant la Copa Amèrica de Vela, en primera línia de la competició. El cofundador i CEO de Costa Este, Ramon Bordas, espera poder apujar el teló just abans de meitat de juny amb una gran festa de presentació. Explica que el projecte serà un "lloc de referència" a l’altura dels millors beach clubs internacionals, i un lloc per menjar bé i disfrutar de l’estiu. A l’hivern, en principi, només funcionarà l’oferta de restauració.

Accés lateral

Al club s’hi accedirà pel lateral de l’edificació que dona a la Nova Bocana (on s’ubica l’hotel W). La zona exterior, espectacular i enganxada a la sorra, està integrada per diverses àrees de solàrium que inclouen des de gandules normals fins a les anomenades cabanyes i fins i tot llits balinesos, que envoltaran la gran piscina central. Aquesta zona de banys estarà oberta del migdia a les vuit de la tarda i s’hi accedirà a través d’una entrada, o bé reservant les seves cotitzades zones vip. La música "de qualitat" serà una de les seves senyes d’identitat, que ambientarà el beach club durant tot el dia, i oferirà una carta informal per menjar.

En canvi, la planta baixa (inclosa una terrassa) i una passarel·la a la primera planta formaran part del restaurant del mateix nom, que estarà especialitzat en cuina mediterrània amb producte de proximitat, on es podran tastar peixos i arrossos. Les taules de la part superior tindran les millors vistes, amb la platja a l’horitzó. Tot això amb els mateixos tons pedra i sorra, i les línies eivissenques que marquen el seu disseny i en horari fins a les 2.30 o les 3.00 el divendres i dissabte.

La següent planta serà operada pel mateix CNB, que en decidirà els usos. Just a sobre s’hi ubicarà un altre restaurant amb un sostre molt alt que Costa Este llogarà aquest estiu a algun xef conegut o que hi vulgui desenvolupar una espècie de pop-up gastronòmic durant la Copa Amèrica o també esdeveniments. Però a partir de novembre ja s’ha arrendat a STK, la famosa marca nord-americana especialitzada en carn amb diversos locals ja a Europa, inclòs un a Eivissa, i que ara debutarà a Barcelona.

L’última sorpresa l’oferirà la seva terrassa panoràmica de 360 graus sobre la ciutat i les platges. Encara no li han posat nom perquè tindrà "un concepte propi i diferent", apunta Ramón Bordas júnior, director comercial de Costa Este, però comptarà amb cocteleria, una zona relaxada de sofàs per prendre alguna cosa mirant capvespre i restauració informal. Es preveu que aquest rooftop estigui a punt abans de la Copa Amèrica, assenyala.

La mateixa font destaca que el projecte ha donat "gran importància a la sostenibilitat", amb elements com panells solars, sistemes de ventilació creuada que redueixi el consum energètic i mobiliari ecològic.

Una gran selecció de personal de tota mena

Aquest ‘beach club’ està immers en un macroprocés de càsting per fitxar una plantilla que en temporada alta podria voltar els 300 treballadors. Està en fase de contractar desenes de cambrers, personal de cuina, netejadors i professionals de seguretat, que triaran aquesta nova aventura en lloc d’anar a fer la temporada a destinacions habituals del sector com Eivissa.

La inversió del grup d’oci i restauració Costa Este és de 15 milions d’euros, que també possibilitarà la rehabilitació del Club Natació Barcelona, que es va fundar el 1907 al barri mariner de la ciutat.

Notícies relacionades

L’empresa ha cobert els càrrecs més alts de l’organigrama de Bastian Beach amb personal de confiança dels seus altres establiments.

Costa Este aglutina al voltant d’uns 1.500 treballadors en el conjunt de tots els seus negocis, de manera que està acostumat a engegar nous projectes i a portar a terme contractacions a gran escala.