Newsletter

1
Es llegeix en minuts
Adeu a ‘Sálvame’, ja era hora

TELECINCO

Espanya torna a les trinxeres per la desaparició d’un programa de televisió, ‘Sálvame’. Les opinions a favor i en contra de la decisió adoptada per Telecinco són tan enverinades i viscerals que una no pot deixar de pensar si aquesta mobilització es donaria per defensar altres causes molt més nobles. Per a uns, l’adeu del programa és una gran notícia que acaba amb la televisió porqueria més vomitiva. Per a d’altres, un drama que silencia el millor programa d’entreteniment de la història de la televisió. Un paradís en el qual rojos i ‘maricons’ campen al seu aire, a més, o, per contra, una màquina de progressisme capaç de frenar la ultradreta. Veure-ho per creure-ho.

A mi no em veuran de dol pel final del programa, perquè sempre prefereixo quedar-me entre les pàgines d’un llibre, però també perquè ‘Sálvame’, quan vaig decidir mirar-lo, mai va ser objecte de la meva devoció. Ni en els seus inicis, quan el format va innovar en el periodisme rosa, ni quan després es va degenerar a cop de personatges friquis que ni tan sols sé qui són i de col·laboradors convertits en protagonistes. Uns i altres criden tant que fan agafar mal de cap i han fet de l’insult el seu mode de vida. 

Notícies relacionades

No trobaré a faltar ni l’histrionisme egòlatra de Jorge Javier Vázquez ni la pesada vulgaritat de la reina del poble Belén Esteban, com tampoc enyoraré la utilització partidista per part dels polítics d’un programa de televisió amb una audiència que ha anat a menys.

Als defensors del programa que han organitzat una manifestació amb el lema «‘Sálvame’ no es toca», els diré que sí, que sí que es toca, perquè així ho ha decidit lliurement la cadena i perquè la història de la televisió a Espanya ja ha girat full d’aquest format. Cal esperar que el programa que el substitueixi ofereixi un entreteniment digne i de qualitat, que pugui agradar els que s’han convertit a l’‘streaming’, i no sigui un nyap que acabi per fer bo el seu antecessor.