Feijóo apel·la als votants que el 2017 van donar la victòria a Cs

"Si unim el vot constitucionalista, tindrem molta força", afirma el líder dels populars en un míting a Lleida

Feijóo apel·la als votants que el 2017 van donar la victòria a Cs

EL PERIÓDICO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va apel·lar ahir a Lleida els votants que en les eleccions del 21 de desembre del 2017 van donar la victòria a Ciutadans a buscar empara aquesta vegada a la "casa comuna del constitucionalisme", que segons el seu parer representa la candidatura que encapçala Alejandro Fernández. "Li demano el vot als que van donar la victòria a Ciutadans el 2017", va afirmar després de descriure el PP com un partit "reformista, compromès amb Catalunya i compromès amb el conjunt d’Espanya".

Davant més de 600 militants i simpatitzants, segons l’organització, Feijóo va assegurar que a les eleccions catalanes del 12 de maig "hi ha molts motius perquè el constitucionalisme surti il·lusionat" a votar. "Si unim el vot constitucionalista, tindrem molta força", va assegurar, davant unes eleccions en què, segons els sondejos, el PP podria engolir bona part de l’electorat de Ciutadans, que podria desaparèixer del Parlament.

Després d’evocar la inesperada victòria d’Inés Arrimadas el 2017, quan Cs va resultar ser la força més votada i amb més escons (36), Feijóo va dir "a tots els que volen acabar amb el procés "a concentrar el vot en la candidatura de Fernández: "Som la casa comuna de tots ells", va recalcar. El líder del PP va apostar per treure Catalunya "del bucle melancòlic, la paràlisi i l’existencialisme" en què, segons el seu parer, l’han posat els independentistes, que "no tenen projecte" i que "només parlen de si mateixos", de la llei d’amnistia i del referèndum, quan "són ells els que han portat la decadència".

"Amb ells, Catalunya ha perdut. Lamentablement, Catalunya ja no és el que era", va assegurar el líder del PP, que també va carregar contra un PSOE que, a Catalunya "per dissimular, es diu PSC", tot i que "tanto monta, monta tanto". Segons Feijóo, el projecte dels socialistes "no és Catalunya, és mantenir-se a la Moncloa", el seu "projecte principal és que Pedro Sánchez es quedi" a la presidència del Govern "tant sí com no".

Així, el líder popular va denunciar que el PSC "demana el vot als constitucionalistes per donar el poder als independentistes". "Els seus vots no seran utilitzats per a un projecte constitucionalista, sinó per donar el poder a l’independentisme i perquè l’independentisme mantingui Sánchez a la Moncloa", va assenyalar.

"Representa el passat"

Notícies relacionades

Respecte al president del Govern, va assegurar que "representa el passat", decideixi el que decideixi avui sobre el seu càrrec, després d’haver portat "decadència i divisió" a Espanya. Va carregar contra Sánchez per haver "fet tant mal, tanta fractura, tanta divisió" i va advertir que "aquest país és molt més que una persona". "Anar-se’n o quedar-se és el menys important", va indicar el líder popular, que va acusar Sánchez de ser "un president dimitit des del primer dia de la legislatura" a l’haver "arrabassat la dignitat del nostre país entregant-la a partits que no creuen en el nostre país". Per al líder del PP, Sánchez no és un president "digne" d’Espanya perquè no anteposa "els interessos generals als seus propis i als del seu partit".

Amb referència a les investigacions que afecten la dona del president del Govern, Begoña Gómez, va remarcar que "en una democràcia hi ha d’haver una justícia" que sigui "igual per a tothom" i que "no distingeixi de cognoms ni de posicions socials". Després de "tot aquest carnaval" dels últims dies i després de la "manifestació que es va autoorganitzar per recolzar-se a si mateix", va continuar Feijóo, "no hi haurà èpica en la dimissió ni hi haurà heroïcitat en la resistència" perquè Sánchez "ha dividit i ha enfrontat" els espanyols.