‘Fairy ballroom’, explosió de màgia i sensualitat

El grup femení de burlesc The Wild Cherries celebra el seu desè aniversari amb un espectacle en què participa la cantautora Susu.

‘Fairy ballroom’, explosió de màgia i sensualitat

marta cervera

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La celebració del desè aniversari de The Wild Cherries, un grup de burlesc i altres estils de dansa, va convertir ahir a la nit el Teatre del Centre de Gràcia en una festa de màgia i fantasia, picardia, elegància i tocs d’humor. L’espectacle Fairy ballroom, que va presentar Monsieur Champagne, va ser una bomba de sensualitat. Inspirat en el món de les fades, s’hi van veure elfs, deesses vikingues, esperits de dones d’aigua de la mitologia catalana i àngels sensuals.

La primera part del xou va ser un concurs que va guanyar el grup Sensual Beats, format per una dotzena de dones de diferents edats que comparteixen la passió pel burlesc com a dansa empoderadora. El seu número va ser un dels més aplaudits. En ell, dones de tota mena, des de monges fins a metges o mestresses de casa, es transformaven en papallones abans de mostrar el seu costat més eròtic, lleugeres de roba, amb tota naturalitat.

Diana Cifuentes i les bessones Nadir i Viviana López Novell, que han mantingut viu el grup de les Wild Cherries –també formen Odalisk, especialitzat en dansa tribal–, van celebrar 10 anys entre amics, gent que han seguit la seva trajectòria. En l’apartat musical hi va participar la cantautora Susu (Susana Moll), amb una inspirada versió a guitarra i veu de Riverside, d’Agnes Obel, i la cantant Thanya Santos, que va interpretar Cuando las nubes oculten el sol, acompanyades del trio Odalisk, que va tenir diverses actuacions en un xou variat on va sonar tota mena de música, des de folk a fins rock, jazz, pop i música de ballet.

Fades de gel

Odalisk va obrir l’espectacle amb Nivairas, un número de tribal de fusió inspirat en les fades de gel del Pirineu català. Després de la mitja parat, la màgia va tornar amb el número picant i provocatiu Magic butterflies, que van oferir les Spicy Bomb Shells, mentre que The Magical Twins, un altre nom artístic de les bessones de The Wild Cherries, es van convertir en unes sensuals nimfes alades i il·luminades. Molt diferent va ser l’actuació d’Essenda, que es va transformar en Hathor, la deessa còsmica de l’amor en la mitologia egípcia, combinant dansa del ventre amb un treball elegant amb teles fluides. Després va arribar Emilie Brisset convertida en Nixie, un ésser màgic d’Escandinàvia que va hipnotitzar el públic amb la seva dansa i els seus vels.

Notícies relacionades

I la traca final: Miss Sweet Mimi, crac del burlesc, va invocar el desig i la passió amb una boa blava que va acaparar les mirades en un ball sensual que es va acabar de forma apoteòsica lluint la seva figura tan espectacular. Morgana, una altra convidada especial, va sorprendre el públic convertida en fada verda amb un vestit molt elaborat que li permetia moure’s com un felí però amb la força i el carisma d’una guerrera que va explotar en una dansa èpica amb espasa. The Wild Cherries va posar-hi la cirereta amb un número on va destacar el vestuari, que no els va durar gaire al cos.

L’esperit de The Wild Cherries s’ha mantingut una dècada gràcies a l’entrega i passió d’aquestes fades apassionades per la dansa.