Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El que vol Tamames és rejovenir, com Mainat

La crítica de Monegal: El que vol Tamames és rejovenir, com Mainat
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En la broma i la conya que li està dedicant ‘El intermedio’ (La Sexta) a Ramón Tamames per protagonitzar la moció de censura, van col·locar ahir un trucatge fotogràfic en què apareixia Tamames al costat de Beyoncé, posats tots dos fent nanses. Semblava que el veterà economista imitava el posturisme de la cantant.

Notícies relacionades

I Dani Mateo cantava «¡Dale, Ramón! ¡Dale, Ramón! Ja li agradaria a Beyoncé tenir la fama que tu tens ara. ¡Dale, Ramón!». Home, deixant de banda la conya, l’estampa del gairebé nonagenari Tamames imitant la postura de la quarantina Beyoncé potser no és tan forassenyada. Jo crec que Tamames el que de veritat buscava amb aquesta moció no és guanyar-la, sinó renéixer mediàticament i rejovenir de cop almenys 40 anys. Només calia veure aquest matí –jo l’he seguit per TVE-1– la cara de satisfacció amb què va arribar a l’hemicicle, i com disfrutava quan es va veure envoltat de periodistes, micros i càmeres. En l’informatiu de Sandra Golpe (A-3, 15.00 h) ens van passar un moment en què un reporter li pregunta: «¿Com afronta la moció de censura?» I Tamames va respondre entusiasmat: «¡Amb tota l’alegria del món!». O sigui que aquesta venerable criatura, fins i tot sabent que la seva moció seria derrotada, és més, fins i tot sabent que tot era només un simulacre, estava més feliç i content que unes pasqües. El cop de rejoveniment no me’l treu ningú, devia pensar.

Hores abans, dilluns a la nit, en el programa ‘Focus’ (Cuatro) ens explicaven el cas d’una altra criatura que busca ser jove de manera permanent i no morir-se mai: el famós ex Trinca i productor televisiu Josep Maria Mainat. El mateix Mainat explicava que viatja contínuament pel món visitant clíniques que el sotmeten a tractaments de rejoveniment integral. «La vellesa no és un estat natural de la vida, és una malaltia», ens assegurava. O sigui, vist així, si aconseguim curar aquesta malaltia viurem joves tota una eternitat. En el programa ens afegien que això Mainat ho pot fer «perquè és un dels homes més rics de Catalunya, amb una fortuna de 110 milions d’euros». Es comprèn doncs que amb aquest dineral no vulgui marxar com el comú dels mortals. Televisivament és ressaltable aquesta confluència de criatures que busquen l’elixir de la joventut: Tamames per la via de la moció de censura i Mainat a base de xecs bancaris.