Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Laporta, en procés de virtuosa desconstrucció personal

La crítica de Monegal: Laporta, en procés de virtuosa desconstrucció personal
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El cas Negreira no decau. Al contrari. Cada dia es filtren nous documents que encabriten més el personal. Fomentar l’encabritament és un dels ‘modus operandi’ bàsics de la tele actual. De manera que tractant-se de futbol, de rivalitats, fins i tot d’odis, antipaties i rancors entre clubs i aficions, cada cadena afegeix un plus al to del seu relat.

Ja els vaig dir l’altre dia que a La Sexta –en particular ‘Al rojo vivo – és on més s’estan distingint. Han agafat el tema amb una afició bàrbara. Però on s’estan donant més meravellosos contrastos és a TV-3. Mentre que al ‘TN migdia’ d’avui mateix ens ensenyaven i ressaltaven que en la final de la Copa del Rei 2017 (Barça-Alabès) l’àrbitre Carlos Clos Gómez va donar per bo el gol de Neymar –«en possible fora de juego»–, cosa que va significar el triomf del Barça, en l’àrea de programes, a l’‘Està passant’, ressaltaven una jugada diferent. La que va tenir lloc en la final de Lliga 2013-2014 (Barça-Atlètic de Madrid), on l’àrbitre Mateu Lahoz va anul·lar un gol a Messi, un gol legal, fet que va significar que el Barça perdés el campionat. És a dir, que el contrast dins de la mateixa TV-3 és francament interessant: al ‘TN’ ens ensenyen una situació de favor arbitral i a ‘Està passant’ en ressalten una altra que és tot el contrari.

Notícies relacionades

Més pintoresca és la interpretació que fa del cas Negreira la presentadora del programa ‘Zona Franca’, Danae Boronat. Ella s’ha fixat en Joan Laporta, i ha arribat a la conclusió que està immers en un bonic procés d’autodesconstrucció personal. Deia, emocionada: «Ara s’interessa pel futbol femení, valora l’amistat amb les dones ¡i fins i tot ha après a plorar!». I afegia que se li posa ‘gallina de piel’ quan ha vist Laporta deixar anar llàgrimes en aquest acte tan delicat amb tots els capitans dels diferents equips del club. Home, Danae Boronat té una àmplia experiència en periodisme esportiu, futbolístic en particular, de manera que la seva anàlisi sobre Laporta mereix considerar-se. El que no els podria assegurar és si ho deia amb passió admirativa o amb conya soterrada.

Per acabar-ho d’arreglar, ha dit Pablo Motos a ‘El hormiguero’ (A-3) que això del Barça i Negreira també ha sigut una estafa per a tots els que han fet quinieles entre el 2001 i el 2017, i que s’haurà de fer alguna cosa. Crec que l’apocalipsi ja ha arribat.