SÈRIE COMPROMESA

Els actors d''El ala oeste de la Casa Blanca' es reuneixen en un nou episodi

El capítol formarà part de la campanya de participació electoral de Michelle Obama

zentauroepp8172063 exit television serie el ala oeste de la casa blanca200826132459

zentauroepp8172063 exit television serie el ala oeste de la casa blanca200826132459

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Els actors de l’aclamada sèrie política ‘El ala oeste de la Casa Blanca (‘The West Wing’) tornaran a reunir-se per recolzar la campanya de participació electoral de Michelle Obama, segons va anunciar la plataforma HBO dimarts passat en un comunicat.

Martin SheenRob Lowe i Allison Janney tornaran a interpretar els membres d’una Administració demòcrata fictícia, en recolzament de la campanya ‘When We All Vote’ (Quan tots votem), de cara a les eleccions presidencials del novembre.

L’especial, que s’emetrà la tardor, es rodarà en un teatre de Los Angeles i recrearà l’episodi titulat ‘Hartsfield Landing’, corresponent a la tercera temporada, en el qual el personatge de Whitford proposa un pla per guanyar votants a la ciutat de New Hampshire, on les paperetes es compten immediatament i que sempre prediu el guanyador de les primàries en aquest estat.

Sèrie de culte

Serà la primera vegada que l’elenc original i el creador de la sèrie, Aaron Sorkin, es reuniran després de 17 anys del final de les emissions. «Vam tenir una experiència tan única i meravellosa que no volem tornar i tenir una versió menor», va dir Bradley Whitford, que va interpretar el subcap de gabinet de la Casa Blanca, Josh Lyman, al programa ‘Today Show’ de la NBC.

«Aquesta ha sigut la manera de tornar a estar junts i col·laborar amb la campanya que promou la participació electoral», va declarar amb referència a ‘When We All Vote’, organització copresidida per Michelle Obama, primera dama entre el 2009 i el 2017, l’actor Tom Hanks, que promou incrementar la participació dels electors a les urnes.

Notícies relacionades

El programa, que es va emetre entre el 1999 i el 2006, va obtenir 26 premis Emmy, els màxims guardons de la televisió nord-americana, inclosos quatre premis consecutius al millor drama. La sèrie mostrava el funcionament intern de la Casa Blanca, centrant-se en les relacions entre els funcionaris en un context d’intrigues polítiques a Washington, eleccions nacionals i tensions geopolítiques.

‘The West Wing’, que evoca la icònica ala oest de la Casa Blanca, des d’on despatxa el president nord-americà, va tenir un seguiment gairebé de culte i va captivar públics de tot el món, però la disminució de les audiències i la mort de l’actor John Spencer van provocar la seva cancel·lació després de la setena temporada.