'mockumentary'

M+ recorda amb humor els 75 anys de la Sala Apolo

La producció 'La joventud baila' es presenta com un fals documental que retrata amb humor la història del conegut local de Barcelona

zentauroepp48414575 gente television fotos documental apolo  la juventud baila190531192800

zentauroepp48414575 gente television fotos documental apolo la juventud baila190531192800

1
Es llegeix en minuts

La Sala Apolo de Barcelona va complir 75 anys el juny del 2018. Quin millor motiu per celebrar la longevitat de la sala de ball més antiga d’Espanya amb un documental sobre un local que als anys 80 es va convertir en un símbol de les llibertats acabades d’adquirir. I a partir d’aquesta idea Marc Crehuet ('El rey tuerto', 'Ángeles y santos') va dirigir 'Apolo. La joventud baila', producció que, després de passar per Filmin, emet aquest diumenge, 2 de juny, la plataforma de televisió Movistar+ (al dial 31, a les 22.00 hores).

Aquesta producció es presenta com un 'mockumentary', és a dir, un fals documental que es presenta com una gravació de la vida real, tot i que es produeix com una obra de ficció. És un gènere habitual per a la paròdia i la sàtira. Així, 'Apolo. La joventud baila és "un retrat gamberro, amb una mica de mala llet, en el qual es destil·la l’afecte del director per la sala", segons apunten des de Movistar+. 

'Apolo. La joventud baila' (Marc Crehuet). / (ARXIU)

La producció es remunta als anys 40 del segle XX i anirà avançant –sense ordre ni concert, com és d’esperar en un mockumentary'– fins als anys 90, quan va començar a funcionar com a sala de concerts estable. Crehuet descobreix, en 50 minuts, les vides de la Sala Apolo: va ser parc d’atraccions, sala amb orquestra i temple de la música electrònica. "És un homenatge a una sala que ha marcat la generació que ara compleix els 40 (l’edat de Crehuet), una generació que encara lluita per mantenir el Peter Pan que porta dins".

La trama se centra en les peripècies de Fede, un mediocre realitzador quarantí per fer un documental sobre la sala que va marcar a la seva generació i a ell mateix.

Notícies relacionades

Estrenat al festival In-Edit de Barcelona, ‘Apolo. La joventud baila' compta amb la col·laboració, entre altres de directors (Carlo Padial), periodistes (Javier Blánquez i Óscar Broc), el duo còmic Venga Monjas i Alberto Guijarro, director del Primavera Sound.

També hi intervenen Francesc Ferrer, Anna Bertran, Betsy Túrnez, Alain Hernández, Miki Esparbé, Mercè Arànega  i Pau Bonet.