PLATAFORMA DE PAGAMENT

Isabel Coixet fitxa per Netflix

La directora catalana de la premiada 'La llibreria' inicia l'enregistrament de la pel·lícula 'Elisa y Marcela'

coixet

coixet / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El transvasament de grans professionals de la gran pantalla a l’'streaming' continua creixent dia a dia. I l’última adquisició per a la petita pantalla digital és Isabel Coixet: la prestigiosa realitzadora catalana ha fitxat per Netflix per dirigir una pel·lícula per a la coneguda plataforma de tele per internet.

La nova pel·lícula de Coixet, titulada 'Elisa y Marcela',Elisa y Marcela ha començat el seu rodatge aquest dilluns, 7 de maig, segons ha informat Netflix, que l’estrenarà el novembre del 2019.

El film narra la història de les primeres i úniques dones lesbianes que van arribar a casar-se per l’Església a Espanya. El casament d’aquestes dues mestres va tenir lloc el 8 de juny de 1901 a la parròquia corunyesa de San Xurxo després que Elisa es fes passar per un home. Després de la celebració del matrimoni, totes dues van haver de fugir al’exili a Portugal al ser descobertes pels seus veïns.

Després del seu gran èxit amb la pel·lícula 'La Llibreria', Coixet dirigirà aquesta cinta, que té com a protagonistes Natalia de Molina i Greta Fernández. La realitzadora fa 10 anys que està desenvolupant aquest projecte basat en el primer matrimoni homosexual registrat a Espanya i que tindrà també en el repartiment Tamar Novas, Sara Casasnovas, María Pujalte, Francesc Orella, Manolo Solo i Lluís Homar, entre d’altres.

Blanc i negre

Rodada en blanc i negre entre Catalunya i Galícia, aquesta nova pel·lícula s’estrenarà de manera simultània als190 països on Netflix opera. El rodatge es farà a Galícia entre el 21 de maig i el 6 de juny, després d’uns dies a Catalunya.

 

 

Notícies relacionades

"'Elisa y Marcela' és per a mi un projecte somiat, imaginat i desitjat des de fa molt, moltíssim temps", ha explicat la cineasta, que ha recordat quan va descobrir la història d’aquestes dues dones que van desafiar la societat de l’època, l’Església, i els convencionalismes. Coixet ha assenyalat la valentia, coratge i passió inaudits d’aquestes protagonistes: "Vaig saber que era una història que volia i havia d’explicar".

El 1885, l’Elisa i la Marcela es van conèixer a l’escola on treballaven, i el que va començar com una gran amistat va acabar en una relació amorosa que van haver de viure d’amagat.