a 'espejo público'

Picabaralla entre Susanna Griso i Miquel Buch per la independència

"Si vostè continua pensant d'aquesta manera, estaria netejant la roba i fent el dinar a casa i res més", li va dir el polític a la presentadora

espejo-pblico

espejo-pblico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tema de la independència de Catalunya ha propiciat aquest dilluns un tens moment al programa d'Antena 3 'Espejo público', protagonitzat per la seva presentadora, Susanna Griso, i  un dels seus entrevistats d'aquest matí, Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis.

La conversa ha anat caldejant-se a poc a poc arran d'una metàfora utilitzada per Buch entre la situació de Catalunya i els avenços socials aconseguits per les dones que ha deixat Griso amb la boca oberta.

Poder votar

El polític del PDeCAT va començar la xerrada defensant que els catalans puguin decidir sobre el seu futur: "Només volem poder votar. Crec que decidir el nostre futur no és cap delicte. Jo vaig decidir quan em casava, quan me'n vaig anar de casa dels meus pares.. ¿Per què hem de demanar permís per seguir el nostre camí?", ha preguntat Buch. 

"Perquè hi ha un Estatut i una Constitució, i perquè un no es pot saltar les lleis per casar-se amb una senyora que ja està casada", li ha respost la presentadora, cosa que ha propiciat que Buch utilitzés una metàfora sobre la situació a Catalunya que ha sorprès Griso. 

La unilateralitat

"Si vostè continua pensant d'aquesta manera, vostè estaria netejant la roba i fent el dinar a casa i res més", va assegurar el polític. "M'he perdut alguna cosa", li ha contestat la periodista amb cara de sorpresa, mentre justificava la seva postura: "Jo no estic en contra de les revolucions de la història, ni de la resistència pacífica, però és evident que la unilateralitat en aquest cas no era el camí". 

Notícies relacionades

Malgrat la picabaralla, l'entrevista s'ha acabat de forma més serena, mentre l'alcalde li deia a la presentadora que, potser, d'aquí una setmana serà el millor moment per respondre a la seva pregunta de si Carles Puigdemont encapçalarà una llista unitària en les eleccions del 21 de desembre

"Senyor Buch, m'encanta parlar amb vostè", s'ha acomiadat Susanna Griso.