ENTREVISTA

Anna Simon: "Ser presentadora és diferent i no dona per a tant acudit"

La periodista es posa al capdavant de 'Zapeando' de La Sexta, substituint Frank Blanco per vacances, i participa també en el divertit 'Me resbala' d'Antena 3

undefined39348252 roberto garver anna simon para zapateando170718185958

undefined39348252 roberto garver anna simon para zapateando170718185958 / Roberto Garver

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Simon s’ha tornat a posar al capdavant del Zapeando de La Sexta mentre Frank Blanco disfruta de la seva setmana de vacances d’estiu. La periodista catalana simultanieja les seves tasques de presentadora amb les aparicions a Me resbala, el xou humorístic que emet aquest estiu Antena 3 els divendres.–¿Ja se sent consolidada com la reserva titular de Frank Blanco?

–Em sento consolidada a Zapeando, ja sigui com a col·laboradora o substituta de Frank. Fa uns anys que hi soc i hi estic molt còmoda. M’ho passo com una nena petita.

–¿Es posa més seriosa quan és presentadora que quan és col·laboradora?

–No és que em posi més seriosa, però és veritat que en el cas de Zapeando el presentador té un paper de repartir el joc i portar la conversa. És un paper diferent que no dona per a tant acudit.

 

–Li deu semblar poc només una setmana, ¿oi?

–Home, també em ve de gust anar-me’n de vacances quan torni Frank. Però és cert que gairebé ni te n’adones. Quan li comences a agafar el rotllo, te n’has d’anar.

–¿Aspira a ser la presentadora titular quan Fran ja no hi sigui?

–No. A mi m’encanta com ho fa Frank i ser col·laboradora.

–Si fos la presentadora, ¿qui li agradaria que la substituís per vacances?

Seré políticament correcta. Tots els meus companys són tan bons que qualsevol ho faria bé. Soc molt fan d’ells.

–¿Li agrada tant Me resbala

–És que t’ha d’agradar perquè és divertidíssim i una experiència meravellosa.

–¿Encara que es pateixi?

–Tampoc es pateix tant. Sí que hi ha estonetes de passar-ho malament, però crec que l’únic que pateix de veritat és El Monaguillo. Jo m’aixecava l’endemà i em feia mal tot perquè tenia blaus. També és que soc molt sensible. Però veient El Monaguillo això dels altres no és patir.

–¿Li agrada la nova prova de Transmisión imposible

–És molt divertida. És com el telèfon espatllat de tota la vida. Crec que tots hi hem jugat alguna vegada. És divertit i a la vegada senzill perquè no es necessita res: ni un escenari inclinat ni una cadira que gira. Simplement la disposició a passar-ho bé. Tots ens posem en fila índia i a passar refranys.

–És com la vida mateixa...

–Efectivament. La bola que va rodant i al final és tot mentida.

–¿Què és el que fa riure Anna Simon?

–A mi és molt fàcil fer-me riure. Ric amb l’humor físic, l’humor intel·ligent, l’absurd... L’humor és molt necessari a la vida.

–¿Per què creu que hi ha tan poques dones humoristes?

–Hi ha menys dones que homes, però les que hi ha són brillants. A mi hi ha molta gent que em fa riure: Miki Nadal, El Monaguillo, Eva Hache, Ana Morgade...

–No deu ser que les dones tenen més por de fer el ridícul...

–És que no es pot generalitzar. A mi no em fa por fer el ridícul. I a moltes altres tampoc. És veritat que l’humor ha sigut un món tradicionalment lligat a l’home, com moltes altres professions. Però crec que les portes s’estan obrint i cada vegada hi ha més dones que venen amb pas ferm.

–Fa poc, Paula Vázquez es queixava que a Antena 3 hi ha poques presentadores i l’anomenava a vostè i Ana Morgade com a exemples de dones desaprofitades...

–Això no ho comparteixo. Pot ser que ara mateix hi hagi menys projectes per a dones, però ja arribarà. Jo de moment soc molt feliç fent el que faig. Quan Frank Blanco se’n va a descansar, jo agafo les regnes de Zapeando. No sento que a Antena 3 hi hagi discriminació en contra de les dones.

–¿Amb quin dels nous de Me resbala

–Jo recomano un Alfa body amb El Sevilla. És brutal. És una cosa tan senzilla com posar-te a terra a fer lletres. És que hi ha gent que és incapaç de fer-ne. Et quedes sorprès. 

Notícies relacionades

–¿El programa és tan natural i espontani com sembla des de fora?

–Sí, no hi ha res impostat. El riure és de veritat. Fa falta veure aquesta naturalitat a la televisió. No et preocupes ni de guanyar ni de sortir guapo ni de no fer el ridícul. Et preocupes únicament de divertir-te com un nen petit i fer que els altres s’ho passin bé amb tu. 

Temes:

La Sexta