DRETS AUDIOVISUALS DE PAGAMENT

Telefónica i Mediapro es repartiran les pròximes tres Lligues

Movistar+ emetrà un Barça o Madrid per jornada i Bein Sport, vuit partits per jornada, també amb un duel dels blaugranes o dels blancs

Telefónica i Mediapro es repartiran els clàssics de les pròximes tres temporades. 

Telefónica i Mediapro es repartiran els clàssics de les pròximes tres temporades.  / REUTERS / SERGIO PÉREZ

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

Els partits a la televisió de pagament de les pròximes tres temporada de la Lliga ja tenen cadena d'emissió: la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha concedit els dos lots d'emissió codificada que ha tret a concurs a Telefónica i a Mediapro. Segons s'especifica en la nota de la LFP, la plataforma de televisió Movistar+ s'ha quedat amb el denominat Lot 5, que inclou l'emissió en pagament d'un partit per jornada del FC Barcelona o del Reial Madrid, que inclou un dels dos clàssics que es juguen cada temporada.

Per la seva banda, el Lot 6 se l'ha quedat Mediapro, que oferirà així, a través del seu canal codificat Bein Sport, vuit partits per jornada, amb un Barça o Reial Madrid en cadascuna d'aquestes jornades i, també, l'altre clàssic (el que no emeti Movistar+).

Pel Lot 5, Telefónica n'ha pagat un total de 750 milions d'euros en les pròximes tres temporades, mentre que Mediapro, per aquest mateix període, ha desemborsat 1.900 milions d'euros.

Telefónica  ha pagat pel seu lot 750 milions d'euros en tres temporades, i Mediapro, 1.900 milions d'euros

Dels 10 lots en què la LFP ha trossejat els drets audiovisuals de la Lliga per treure'ls a concurs, el 5 i el 6 eren els més interessants, ja que inclouen el gruix de la competició. Això sí, per a les televisions de pagament. Els altres lots més destacats són:

-Un partit en directe de la Copa del Rei de cada ronda de cada eliminatòria en obert (excepte la final), en segona selecció i les semifinals en primera selecció, tot això en exclusiva.

-Resums en obert.

-Sis partits de Segona Divisió en exclusiva en obert en segona selecció.

-Deu partits de Segona Divisió de Pagament en exclusiva en segona selecció.

-Clips o miniresums de 90 segons de cada partit, amb facultat de subllicència, en exclusiva.

D'altra banda, la LFP també ha anunciat que els horaris dels partits de Primera Divisió que es disputin en cap de setmana s'emetran els divendres (20.30 hores), els dissabtes (13.00, 16.00, 18.15 i 20.30), els diumenges (12.00, 16.00, 18.15 i 20.30) i els dilluns (20.30).

A l'agost, els partits es jugaran a les 19.00, 21.00 i 23.00 hores. En les jornades intersetmanals, els enfrontaments es repartiran entre dimarts, dimecres i dijous, a les 20.00 i 22.00 hores i de manera excepcional, a les 18.00 hores.

Notícies relacionades

-El partit en obert (lot que encara no s'ha concedit) s'emetrà els divendres a les 20.30 hores i serà ofert en exclusiva. Segueixen estant-ne exclosos els equips que juguin competicions europees, a més del Reial Madrid, el Barcelona, l'Atlètic i el València.