'REALITY' DE SUPERVIVÈNCIA EXTREMA

Despullats i acollonits

Discovery Max estrena la versió 'XL' de l'exitós xou 'Aventura en pelotas' Durant 40 dies, una dotzena d'homes i dones han de sobreviure en plena jungla colombiana

Discovery Max {-} Aventura en pilotes XL / {periodico}

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

La idea no deixa de ser pujar un altre esglaó més i amanir una mica més el que ja funciona. Així, si s'agafa el clàssic reality de supervivència Survivor (Supervivientes, a Espanya) i s'amaneix amb detalls del format nudista Adam looking for Eve (Adán y Eva, a Cuatro), ja tindrem la fórmula per crear un nou xou de realitat extrema, Naked and afraid (una cosa com ara Despullat i amb por), producció que va posar en pantalla el canal nord-americà Discovery Channel i que ha arribat a Espanya de la mà de la seva filial Discovery Max, que el va presentar amb un títol més suggestiu i castís per a l'audiència nativa: Aventura en pelotas.El plantejament del programa és deixar una parella, que no es coneix de res i està totalment despullada, en un paratge inhòspit (generalment una selva tropical), on amb enginy i amb poques manies -i vergonyes- han de col·laborar per intentar sobreviure durant 21 dies. Un detall curiós, i que no deixa d'afegir un cert morbo a l'invent: l'escrupolosa societat nord-americana no accepta els nus integrals, i per tant les parts pudendes dels dos participants apareixen toscament pixelades en els plans que no els poden evitar. El resultat final és fins i tot divertit.

Encara que era una idea original, el resultat de Naked and afraid va superar totes les expectatives de Discovery Channel, fins al punt que s'ha convertit en un dels èxits d'aquesta cadena. Ja n'ha emès quatre edicions en dos anys,que s'han exportat a tot el món, amb el pixelat, és clar.

Ha funcionat tan bé aquest espai, que tan bon punt va finalitzar la quarta temporada (l'abril d'aquest any) ja es va anunciar la versió gegant del programa, Naked and afraid XL, que Discovery Channel va estrenar als EUA el de mes de juliol passat, i que aquesta nit arriba a Discovery Max amb l'intocable títol d'Aventura en pelotas XL (22.00 hores).

La talla gegant d'aquest reality de supervivència extrema s'ha plasmat amb la participació de les sis millors parelles de les edicions anteriors, que ara tornen a quedar-se sense aigua, ni menjar (ni roba) en plena jungla colombiana, però durant 40 llargs dies.

Notícies relacionades

Amb aquest nou plantejament, les 12 persones no només hauran d'intentar menjar -i no ser menjades- en condicions molt adverses, sinó també mantenir una gran capacitat de sociabilitat per poder col·laborar entre tots per aconseguir el fi comú: sobreviure. Si és que decideixen seguir junts.

No hi ha guió previ, ni tampoc premi econòmic per a un guanyador. És pura aventura per a ells i pur entreteniment per al teleespectador. Això sí, en pilotes.