presentació de la temporada

Més cultura a BTV

'Àrtic', amb Flora Saura, és la nova aposta de la TV municipal

Flora Saura.

Flora Saura.

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA
BARCELONA

Àngel Casas es mostrava ahir molt satisfet amb la nova programació de Barcelona TV: després de cinc anys al capdavant de la televisió municipal, per fi havia aconseguit presentar una graella cultural completa. I la peça que ha tancat aquest cercle és l'estrena d'Àrtic (20.30 hores), nou espai d'emissió diària presentat per Flora Saura en què es mostren les tendències artístiques de la ciutat i el seus creadors. «Tenir un magazín cultural diari era un dels objectius que tenia quan vaig arribar a BTV», va reconèixer Casas, que també va ressaltar les altres novetats del canal per a aquest nou trimestre: L'ou com balla (divendres, 22.40 hores) i Terrícoles (de dilluns a dijous, 21.30).

Presentat per Iu Forn i Susanna Molina, L'ou com balla és un programa d'actualitat vista amb humor. «Potser no és una proposta original, però sí que ho és com ho plantegen Forn i Molina», apunta el director de BTV, que també recorre a l'originalitat del plantejament per destacar les virtuts de la tercera novetat de la temporada: Terrícoles, un programa d'entrevistes a càrrec del periodista  Lluís Reales.

Juntament amb aquestes tres novetats, Casas també va destacar l'emissió de nous capítols de Les flors del mal, original programa, presentat per Xiana Siccardi, sobre la crònica negra de Barcelona que Casas va qualificar com «una de les icones de BTV».

Al marge de les novetats i la potenciació de l'àrea cultural, el pilar sobre el qual se sustenta la tele municipal de Barcelona segueix sent els serveis informatius, amb el telediari Les notícies de les 10 (22.00), de Xavier Muixí, com a pal de pallerEl programa de debat diari La rambla (22.50), amb Daniel Domenjó, i l'esportiu La porteria (de dilluns a dimecres, 23.50), amb Pitu Abril al capdavant, conformen la resta dels clàssics de BTV que segueixen en l'aire.

Notícies relacionades

PARRILLA 'LOW COST' / «I tot això, amb el pressupost més baix des que estic al capdavant de BTV... Sembla mentida que es pugui fer...», va comentar Àngel Casas, entre satisfet i queixós. Efectivament, quan va assumir la direcció de la tele municipal, el 2008, tenia un pressupost de 20.300.000 euros, i per a aquest 2013 ha caigut a 13.600.000 euros.

Aquest meritori rècord negatiu va ser reconegut i alabat per l'actual president del consell d'administració de Barcelona TV, Vicenç Villatoro, que va reconèixer com és de «complicat» fer una programació amb aquests límits econòmics. «I a sobre exigim que sigui una televisió de servei públic de qualitat i competitiva. I s'està aconseguint», va apuntar Villatoro.