Un home mata d'una pallissa la seva exparella a Burgos

L'agressor de la dona tenia una ordre d'allunyament després d'una denúncia anterior

Un total de 11 dones han mort aquest any per la violència masclista

zentauroepp43133025 graf5821  burgos  30 04 2018   establecimiento hostelero en 180430111708

zentauroepp43133025 graf5821 burgos 30 04 2018 establecimiento hostelero en 180430111708 / Santi Otero

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Agents de la Policia Nacional de Burgos van detenir aquest diumenge a la nit un home de 36 anys, del qual de moment es desconeix la identitat, com a presumpte autor de la mort per una pallissa d'una donaque era la seva exparella sentimental, segons van confirmar fonts governamentals. El detingut, de nacionalitat colombiana, tenia una ordre d'allunyament com a conseqüència d'una denúncia que li havia interposat la dona per diversos episodis de maltractaments anteriors . 

Segons la Delegació del Govern a Castella i Lleó, l'agressió es va produir diumenge a la matinada prop d'un bar situat al barri de Gamonal, a la zona de la Inmaculada, on la víctima i el seu agressor es van trobar. Diversos testimonis van explicar com tots dos van sortir al carrer.

Poc després, unes persones es van trobar als voltants d'aquest local la dona, S.P.M., tirada al terra, entre els cotxes, després d'haver patit una brutal pallissa i amb greus ferides, motiu pel qual va ser traslladada a l'Hospital Universitari de Burgos, on després de rebre assistència, va morir.

La mateixa nit de l'assassinat,la Policia Nacional va detenir l'home, que es troba en una comissaria en espera de passar a disposició judicial.

Notícies relacionades

Durant el matí d'aquest dilluns se celebrarà a Burgos una concentració en repulsa per aquest cas de violència masclista. L'Ajuntament de Burgos ha convocat a través de la seva pàgina de Twitter una concentració de condemna a aquest últim crim masclista a les 20 hores a la plaça del Rey San Fernando.

Amb la dona de Burgos ja són 11 les assassinades des de començament d'any a conseqüència de la violència masclista, segons l'estadística del ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. I és el primer cas en què l'agressor tenia una ordre d'allunyament vigent.