Lluita contra el narcotràfic

Quatre guàrdies civils resulten ferits lleus a l'avortar una partida d'haixix a Algesires

A l'arribar a un habitatge-magatzem van ser atacats per una vintena de persones

L'operació ha permès confiscar 17 fardells amb 600 quilos de droga i detenir cinc persones

zentauroepp43073860 spanish customs authorities show contents of a record cocain180529085855

zentauroepp43073860 spanish customs authorities show contents of a record cocain180529085855 / HANDOUT

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

L’hostilitat delsnarcotraficants  al Camp de Gibraltar davant de la pressió policial continua fent estralls. L’últim incident es va registrar dilluns a la matinada, quan els integrants de diverses patrulles de la Guàrdia Civil van resultar ferits lleus quan van sorprendre una vintena de persones emmagatzemant una partida acabada d’arribar a una platjad’Algesires i aquestes se’ls van tirar a sobre. Quatre dels guàrdies van necessitar atenció sanitària i tres estan de baixa del servei. No obstant això, hi ha tres detinguts i s’han confiscat 17 fardells d’haixix, segons fonts policials, que confirmen que l’operació continua oberta.

L’aldarull es va produir cap a les sis de la matinada de dilluns, quan els agents van rebre l’avís que una embarcació semirígida de tres motors podia estar descarregant droga a la platja d’El Rinconcillo, un dels punts calents en els desembarcaments de droga i on fa unes setmanes van ser agredits nou guàrdies civils més del Grup d’Acció Ràpida (GAR). Els guàrdies van trobar les empremtes de la llanxa encara a la sorra, i van seguir la pista que els va conduir fins a la part posterior d’un habitatge proper.

Es tractava d’una guarderia, un magatzem on els narcos tenen la mercaderia abans de distribuir-la. Tot just entrar, un grup format per una vintena de persones va sortir de l’interior de l’habitatge a la desbandada i se’ls va llançar a sobre. Van causar ferides lleus a quatre agents que van haver de ser traslladats a l’hospital.  En el forcejament amb els narcos, els guàrdies van aconseguir detenir-ne tres, i quan la resta va fugir, van recuperar la partida, formada per 17 fardells de droga amb almenys 600 quilos d’haixix

Cinc detinguts

L’operació, que continua oberta i en la qual també va participar la Policia Nacional, es va saldar a més amb la confiscació d’una furgoneta i diverses armes blanques localitzades a l’habitatge, com algunes destrals. Poc després els cossos de seguretat van aconseguir identificar dos d’implicats més, per la qual cosa ja són cinc les persones detingudes, segons va confirmar el mateix ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, a les seves xarxes socials. Allà va expressar el seu desig d’una ràpida recuperació dels quatre agents ferits lleus, i va incidir que no hi haurà treva en la lluita contra el narcotràfic.

Poques hores abans, la Policia Nacional havia recuperat a Algesires tres vehicles tot terreny robats i que s’utilitzaven per al transport de les partides d’haixix una vegada desembarcades a la platja, així com més de 2.000 litres de gasolina destinats a proveir les denominades narcollanxes. L’operació va permetre a més detenir dos integrants d’un grup dedicat a donar cobertura logística als clans de la droga, amb antecedents penals.

Segons les fonts, els investigadors tenien en el punt de mira diverses persones que s’encarregaven de proporcionar a aquestes xarxes de narcos vehicles de gran potència i capacitat de càrrega i el combustible per als ports de droga per l’Estret. Les indagacions van permetre esbrinar que emmagatzemaven els tot terrenys en una nau i que solien transportar la gasolina en furgonetes de càrrega i de matinada per no aixecar sospites.

Cotxes robats

Notícies relacionades

Els vehicles, que figuraven com a sostrets, havien sigut condicionats per carregar la droga, retirant-los els seients posteriors i altres elements per augmentar la capacitat dels vehicles. En algun hi havia fins i tot restes de sorra, senyal que ja havia sigut utilitzat per transportar droga. El dispositiu policial va permetre també localitzar les furgonetes que portaven el combustible repartit en garrafes i parar-les.

Després de les operacions policials,l’alcalde d’Algesires, José Ignacio Landaluce (PP), va insistir que “al municipi hi ha un problema, però no és a tota la ciutat”, mentre retreia la sèrie que RTVE ha realitzat al port d’Algesires entorn del narcotràfic. “Ja he demanat en reiterades ocasions que això no s’emeti o que es faci amb tot el que té la ciutat”, va subratllar, “s’està donant una imatge cap a l’exterior que no és el real. Aquí hi ha actuacions concretes, en punts concrets, però la resta és normalitat”.