Nou guàrdies civils, agredits per unes 40 persones a Algesires

La policia treballa amb la hipòtesi que narcotraficants que operen a la zona estiguin darrere de l'atac

coche-guardia-civil-1523814280779

coche-guardia-civil-1523814280779 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts

Nou agents del Grup d’Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil, que estaven fora de servei, van resultar ferits aquest dissabte al ser agredits per un grup de persones que celebraven una comunió a Algesires (Cadis) i que els van esperar quan els agents sortien de menjar. La policia treballa amb la hipòtesi que els agressors estiguin vinculats amb organitzacions de narcotràfic que operen a la zona. El mes de març passat el Ministeri de l’Interior va enviar vuit unitats del GAR a combatre els narcotraficants a Cadis. I fa poques setmanes la Guàrdia Civil va alertar de la gestació d’un "càrtel de droga" al Campo de Gibraltar.  

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que els fets van tenir lloc cap a les 18 hores, quan dos sergents i set guàrdies del GAR, que ahir no tenien servei, van sortir de menjar d’un restaurant de la barriada costanera ‘El Rinconcillo' d’Algesires.

Quan els agents es dirigien a l’aparcament, prop de 40 persones que estaven celebrant una comunió s’hi van enfrontar i amb ampolles trencades, pedres, testos i bats de beisbol, van agredir els agents, que van rebre nombroses puntades de peu i cops.

Trets dissuasius

Davant d’aquesta situació, un dels guàrdies va decidir fer ús de la seva arma reglamentària i va efectuar tres trets dissuasius a l’aire perquè els agressors es dissolguessin i els agents es poguessin replegar.

Fins al lloc hi van acudir agents de la Policia Nacional, amb competències en aquesta ciutat gaditana, els quals s’han fet càrrec de la investigació per aclarir l’esdeveniment i la possible vinculació dels agressors amb organitzacions de narcotràfic.

Notícies relacionades

Vuit dels nou guàrdies van haver de rebre assistència sanitària en una clínica del municipi, així com un dels agressors, que presentava un elevat estat d’embriaguesa i que va haver de ser evacuat a l’Hospital Punta Europa d’Algesires. Tots els agents ja han estat donats d’alta, indiquen les fonts.

Fa un temps que efectius dels GAR estan destinats al camp de Gibraltar per combatre els grups de narcotràfic de la zona, on els últims mesos s’han produït diversos incidents i tirotejos amb delinqüents l’agressivitat dels quals denuncien diverses associacions de la Guàrdia Civil, que demanen més mitjans humans i materials.