Injecció contra el coronavirus

L’OMS aprova l’ús de la vacuna d’Hipra contra la covid-19 arreu del món

L’OMS aprova l’ús de la vacuna d’Hipra contra la covid-19 arreu del món
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprovat l’ús de la vacuna de la farmacèutica catalana Hipra –la primera del seu tipus fabricada i dissenyada a Espanya– arreu del món, per la qual cosa, a partir d’ara, el medicament es podrà distribuir més a tot Europa. La decisió ha sigut rebuda amb gran satisfacció pels laboratoris gironins, que recorden que aquesta vacuna és més senzilla de distribuir respecte a les seves antecessores –ja que es conserva a tempereatura ambient i la seva fórmula està llesta per utilitzar-se– i que, a més, destaca com una de les més econòmiques per fer front a les infeccions de covid-19.

La vacuna ja va ser aprovada per l’Agència Europea del Medicament (EMA), la Comissió Europea (CE) i l’Agència Reguladora de Medicines i Productes Sanitaris del Regne Unit (MHRA). Amb el vistiplau de l’OMS, l’agència internacional garanteix que aquest medicament compleix els estàndards internacionals de seguretat i efectivitat. Així mateix, es garanteix que a partir d’ara es realitzaran reavaluacions, inspeccions, proves específiques, a més d’investigacions periòdiques dins del programa per aconseguir aquesta aprovació.

Primera vacuna espanyola

Notícies relacionades

La vacuna contra la covid-19 ideada per Hipra es tracta de la primera i única vacuna contra la covid-19 dissenyada a Espanya, la vuitena immunització d’aquest tipus autoritzada a Europa i, a partir d’ara, també serà una de les que s’utilitzarà a tot el globus per vacunar contra aquest virus que, tres anys després del seu esclat, continua causant contagis al voltant del món.

El fàrmac espanyol, a diferència del de Pfizer o Moderna, està basat en el mateix tipus de tecnologia amb què es dissenyen les vacunes de la grip, l’hepatitis A o el papil·loma. Segons expliquen els especialistes, aquest tipus de medicaments compleix una doble funció. D’una banda, quan una persona es vacuna el seu cos comença a generar una resposta immunitària per aniquilar el coronavirus. D’altra banda, si la persona s’infecta, els anticossos generats després de la vacunació neutralitzen els ‘pics’ del virus i, d’aquesta manera, impedeixen que la infecció vagi a més i que provoqui una malaltia greu.