Coronavirus:

Vacuna Hipra: Diferències i avantatges respecte a la resta de vacunes

  • Els estudis realitzats fins al moment mostren que és especialment eficaç quan s’utilitza com a dosi de reforç 

Vacuna Hipra: Diferències i avantatges respecte a la resta de vacunes

EFE / - (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica Hipra, que desenvolupa una vacuna espanyola contra la covid, veu com «un pas endavant» la firma d’un contracte d’adquisició per part de catorze membres de la Unió Europea que poden sol·licitar fins a 250 milions de dosis.

Els estudis realitzats fins al moment mostren que la vacuna d’Hipra és especialment eficaç quan s’utilitza com a dosi de reforç en pacients prèviament immunitzats amb altres fórmules. Segons va explicar fa uns dies Carmen Cámara, de la Societat Espanyola d’Immunologia, això es deu al fet que «al canviar de classe de vacunes estem estimulant una altra mena de cèl·lules immunes i així també aconseguim generar una producció d’anticossos neutralitzants més potent i duradora». 

Un altre dels avantatges de la vacuna d’Hipra és que es pot emmagatzemar a temperatura de nevera (i no requereix cadena d’ultrafred, com en el cas de Pfizer i Moderna). A més, segons expliquen des de la farmacèutica, el cost de les dosis sembla que serà inferior al de les primeres vacunes contra la Covid-19. «No podem donar xifres exactes, perquè es tracta d’informació confidencial. Tot i així podem dir que el preu de la nostra vacuna és molt més econòmic que les vacunes d’ARN [Pfizer i Moderna, el preu estimat del qual se situa entre els 15 i els 20 euros, segons la informació que ha transcendit fins al moment]», va explicar Torroella en declaracions a aquest diari. 

Notícies relacionades

En ple tsunami d’òmicron, la companyia garantia que la seva protecció era millor que la de Pfizer contra aquesta variant.

A l’espera del que definitivament digui l’EMA, que va començar a avaluar-la el 29 març, Hipra assegura que les dades estan demostrant en la major part dels casos una superioritat de l’eficàcia davant totes les variants –fins i tot BA.2 i BA4/BA.5, les que circulen actualment per Europa–, amb l’avantatge que la seva pot adaptar-se a qualsevol que sorgeixi en 4-5 mesos.