Investigació en marxa

Una càmera va captar Alves ignorant la víctima mentre la consolaven la seva amiga i personal de Sutton

  • Les imatges poden ser clau en el procés judicial si, com sembla, el jugador es defensa argumentant que va ser una trobada sexual consentida 

Una càmera va captar Alves ignorant la víctima mentre la consolaven la seva amiga i personal de Sutton
5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una càmera de seguretat de la discoteca Sutton va captar el futbolista Dani Alves sortint del local després de la suposada violació, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. La gravació mostra que l’exjugador del FC Barcelona va passar pel costat de la víctima i de la seva amiga sense dirigir-se a elles. A les imatges es veu com Alves gairebé les toca al passar pel seu costat, però evita mirar les dues noies, que en aquell instant es troben d’esquena relatant a un empleat de seguretat i a un responsable de Sutton el que acaba de passar al lavabo del reservat. La víctima, de 23 anys, està plorant.

Les imatges que van gravar els instants posteriors a la suposada violació poden exercir un paper important en el procés judicial si, com sembla, Alves es defensa de l’acusació argumentant que es va tractar d’una trobada sexual consentida. A l’ordre de presó que es va dictar contra el jugador, la magistrada Anna Marín –que estava cobrint la baixa d’una altra magistrada que ja ha tornat al Jutjat d’Instrucció 15 de Barcelona– remarca que el comportament d’Alves immediatament posterior als fets no encaixava fàcilment amb el d’algú que acaba de mantenir una relació sexual amb consentiment. El futbolista no va tornar a entaular diàleg amb la noia –la mateixa amb qui ballava abans d’entrar al lavabo– i fins i tot la va ignorar, segons la gravació d’una càmera ubicada a l’entrada principal de Sutton, al sortir de la discoteca mentre la denunciant estava sent consolada per la seva amiga i per dos treballadors de la discoteca.

Imatges posteriors als fets 

A les imatges de les càmeres instal·lades a la zona reservada de Sutton es veu com Alves torna a la taula del seu espai vip després de la suposada violació. El futbolista i la denunciant acaben de passar sense càmeres entre 15 i 16 minuts a l’interior d’un lavabo. Al sofà hi ha el seu amic i una amiga de la denunciant. La segona amiga que l’acompanyava aquella nit ha anat a la planta inferior. Alves evita el contacte amb el grup i va a buscar-se una copa sense creuar cap paraula amb ells.

Mig minut després d’haver-ho fet Alves, les càmeres capten també com la denunciant surt del lavabo. Ella s’adreça a la seva amiga, l’agafa pel braç, li diu alguna cosa a l’orella i totes dues marxen. L’amiga s’acomiada amb un petó de l’amic d’Alves, però la denunciant, no. Alves és molt a prop d’ells, però evita el contacte visual amb la noia. Malgrat haver compartit aquesta trobada que, segons el futbolista ha sigut consentida, ni Alves ni la denunciant es parlen ni s’acomiaden. Ni un simple gest. 

Les dues amigues baixen a la planta inferior agafades. Passen pel costat del guarda-roba i es dirigeixen a la sortida. És en aquest passadís on la víctima es posa a plorar i explica a la seva amiga el que acaba de passar: que Alves acaba de violar-la i que li ha fet mal, segons la seva versió dels fets. S’assenyala el genoll –l’informe de lesions de l’examen forense que se li va practicar aquella nit a l’Hospital Clínic refereix lesions al genoll– i l’amiga l’abraça.

Quan les dues amigues són al costat de la porta principal, una càmera capta com hi acudeix un treballador de seguretat, primer, i un responsable del local, després, per interessar-se pel seu estat. Poca estona després, aquesta càmera capta també com Alves i el seu amic s’acosten per darrere, pel mateix passadís pel qual han passat les noies. Avancen cap a les dues noies, que no s’adonen de la seva presència perquè es troben d’esquena, i cap als dos membres de Sutton que les atenen. 

El pas que queda entre la paret i les dues dones és estret. Alves i el seu amic han de passar ben a prop d’elles, a escassos centímetres. En aquesta gravació fa l’efecte que tant Alves com el seu amic s’adonen que la noia està plorant

Segons la denúncia de la víctima, que aporta captures de pantalla, l’amic d’Alves es va posar en contacte amb les seves amigues a través d’Instagram després d’aquests fets. Es va interessar per elles i es va posar a la seva disposició per si necessitaven qualsevol cosa. Aquest contacte va estranyar bastant les seves amigues, que llavors ja sabien el que havia passat, per informar-ne els Mossos d’Esquadra.

Incoherència amb la gravació

L’última de les tres versions que Alves ha assajat per defensar-se de l’acusació és la següent: ell era al lavabo fent les seves necessitats quan la noia va obrir la porta, va entrar i li va practicar una fel·lació. La víctima, en canvi, va donar, dos dies després en seu policial i també en seu judicial, la mateixa versió dels fets. Segons la denunciant, Alves li va insistir perquè l’acompanyés a través d’una porta. Ella va accedir-hi sense saber que era un lavabo. Al descobrir-ho va voler sortir-ne, però ell l’hi va impedir. Després, ell es va asseure al lavabo i a ella la va fer asseure a sobre seu per la força. Ella li va demanar que parés i li va suplicar que la deixés marxar. Ell s’hi va negar. La va tirar a terra, la va agafar pel coll, la va bufetejar i va intentar que li fes una fel·lació per la força –a la qual cosa ella es va negar–. Després la va aixecar, la va col·locar contra el rentamans i, finalment, la va posar contra el vàter i la va violar fins ejacular.

Notícies relacionades

La posició de les empremtes dactilars i les lesions al genoll encaixen amb la versió de la dona. També recolzen la seva denúncia les proves d’ADN, que han trobat restes de semen a la vagina de la víctima.

Si la quarta versió d’Alves, que haurà de coincidir amb totes les proves obtingudes, es basa que es va tractar d’una relació consentida, haurà d’aclarir també per què la va ignorar quan es va creuar amb ella quan plorava, a la sortida de Sutton.