Causa oberta

La Fiscalia s’oposa a deixar en llibertat provisional Dani Alves després de la seva presumpta agressió sexual

El fiscal continua veient «indicis racionals de criminalitat» i risc de fuga després del recurs d’excarceració presentat per la defensa

La Fiscalia s’oposa a deixar en llibertat provisional Dani Alves després de la seva presumpta agressió sexual
3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona ha demanat a la jutge que mantingui l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves en presó provisional mentre investiga la seva presumpta agressió sexual a una dona el 30 de desembre a la discoteca Sutton del carrer de Tuset de Barcelona. La fiscal del cas s’ha posicionat en aquest sentit davant el recurs que la defensa de l’astre brasiler va presentar la setmana passada demanant la llibertat provisional amb altres mesures de seguretat mentre es continua instruint la causa.

Pel que sembla del fiscal, els motius que van portar la jutge a enviar-lo a la presó continuen vigents: veu «indicis racionals» que va cometre la presumpta violació i, al seu criteri, persisteix el risc de fuga, «sense que les mesures alternatives a la presó proposades per la defensa mitiguin aquestes finalitats», afirma.

Per tant, segons han informat fonts del ministeri públic, la fiscalia rebutja les mesures cautelars de retirada de passaport, compareixences diàries al jutjat i ús d’una polsera telemàtica, tal com proposava la seva defensa. L’acusació particular, exercida per la lletrada Ester García en nom de la víctima, ara haurà de presentar les seves al·legacions. Després el jutjat remetrà el cas a la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona perquè decideixi si excarcera o no Alves, o li imposa alguna mesura cautelar.

«Indicis més que suficients»

En la seva ordre de presó, el 20 de gener, la jutge va afirmar que «existeixen indicis més que suficients» per considerar l’existència d’un delicte d’agressió sexual, en concret de violació. La magistrada va argumentar l’empresonament del futbolista en la gravetat de la pena que aquest tipus delictiu comporta i, sobretot, en el risc de fuga. En aquest sentit, va al·ludir que, al seu entendre, el jugador no té cap arrelament rellevant a Barcelona, ni a Espanya, que facin pensar que es quedarà en aquest país després de conèixer la seva imputació per violació i les altes penes de presó aparellades (fins a 12 anys de presó). La togada va arribar a qualificar d’elevat el risc de fuga de l’esportista.

A més de les contradiccions del jugador durant la seva declaració (va canviar tres vegades de versió) i de les proves que, al seu entendre, corroboren els indicis contra Alves, la jutge va argumentar que el jugador compta amb una «alta capacitat econòmica», no només pel que percebia de l’equip mexicà Pumas, del qual va ser acomiadat després de ser detingut i empresonat, sinó també per altres ingressos.

Precisament aquesta tesi sobre la capacitat econòmica del jugador és un dels elements en què es basa el recurs d’Alves, defensat per l’advocat Cristóbal Martell. En el seu escrit, el lletrat va recordar que el jugador ha vist disminuïts els seus ingressos arran de la decisió de l’equip mexicà d’acomiadar-lo i també perquè les marques que recolzaven la seva carrera professional li estaven donant l’esquena i estaven rescindint els seus contractes de patrocini o els deixaven en suspens. Tot i això, el jugador té altres negocis al Brasil, país que no sol extradir nacionals.

La gravació de les càmeres

Notícies relacionades

En el recurs, l’astre brasiler s’aferra per defensar la seva innocència a la gravació de la càmera de vigilància del reservat de la discoteca Sutton. Unes imatges registrades minuts abans que es cometés la presumpta agressió sexual en un lavabo adossat a la zona vip. L’escrit argumenta que les imatges captades en el reservat posen en «severa quarantena o dubte valoratiu» algunes de les afirmacions que s’exposen en l’ordre de presó, com que el jugador indiqués a la denunciant que entrés al bany.

Divendres passat, les dues amigues que acompanyaven la víctima el dia en què es va produir la presumpta agressió sexual van avalar la versió de la dona i, fins i tot, totes dues van assegurar davant la jutge que Alves també els havia realitzat tocaments. A una d’elles, la magistrada li va oferir la possibilitat de denunciar, tot i que ho va rebutjar per prioritzar el que li havia passat a la seva amiga: és a dir, la presumpta violació.