Investigació en marxa

Una càmera dels Mossos va recollir accidentalment el desconsol de la víctima d’Alves

  • La policia científica va trobar empremtes dactilars que també recolzen la denunciant i desmenteixen el futbolista

Una càmera dels Mossos va recollir accidentalment el desconsol de la víctima d’Alves

EPC

5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va atendre la jove que ha denunciat el futbolista Dani Alves per violació minuts després del suposat atac a la mateixa discoteca Sutton, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Els policies van acudir en resposta a la trucada que treballadors del local d’oci nocturn van efectuar després de preguntar a la dona, a qui van veure marxar entre llàgrimes, què havia passat. Un dels agents que es va dirigir a la jove portava penjada a la pitrera una de les càmeres unipersonals que utilitzen cada vegada més els uniformats i, sense que en fos conscient, va accionar el botó que la va posar en funcionament. Es van obtenir així, per error, unes primeres ‘declaracions’, registrades la mateixa matinada del 31 de desembre, que descrivia una successió dels fets que la víctima va mantenir dos dies després, al formalitzar la denúncia, i el 20 de gener, en seu judicial. A diferència d’Alves, que ha caigut en reiterades contradiccions i es troba en presó provisional per aquests fets des de fa cinc nits.

A les imatges que va captar la càmera que portava l’agent dels Mossos penjada a l’uniforme, segons les fonts consultades per aquest diari, s’hi aprecia com la jove plora desconsoladament i, en aquest estat de nerviosisme, assegura ja en aquells primers instants posteriors a la suposada agressió sexual que Alves l’havia agredit i que l’havia violat sense el seu consentiment. La jove, a més, repetia en aquesta gravació que se sentia «avergonyida» i també «culpable» per haver accedit a entrar amb Alves a l’espai reservat.

Després d’aquella primera atenció, la dona va ser traslladada a l’Hospital Clínic, el centre de referència on han de dirigir-se les víctimes d’agressions sexuals a Barcelona, i va ser revisada per un metge forense. En aquesta inspecció mèdica, es van trobar lesions compatibles amb el forcejament –rascades al genoll–, es van obtenir restes de fluid seminal que ara han de contrastar-se amb una mostra de l’ADN que ha accedit a entregar Alves i es va concloure que la jove estava «orientada» i que s’expressava de forma «coherent».

Dos dies més tard d’aquests fets, la víctima va formalitzar davant els Mossos la denúncia i hi va adjuntar l’informe mèdic. I divendres, 20 de gener, va ratificar el contingut d’aquesta denúncia policial mostrant-se davant la jutge sense caure en contradiccions amb el que va manifestar davant les investigadores de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos. En seu judicial la denunciant va renunciar a qualsevol indemnització econòmica pels danys patits per l’atac i va expressar així mateix que la seva màxima preocupació era que pogués fer-se pública la seva identitat o circulessin les seves dades personals.

Empremtes que quadren 

Segons la denunciant, es trobava amb dues amigues a Sutton la nit del 30 al 31 de desembre. Alves, a través d’un cambrer, la va convidar a reunir-se amb ells, dins de la zona VIP de la discoteca. El futbolista va voler convidar-les a cava, va començar de seguida a flirtar amb totes tres, enganxar-s’hi molt i tocar-les. Després es va col·locar darrere de la víctima i va començar a dir-li coses que ella no va entendre, possiblement perquè eren en portuguès. Va ser llavors quan suposadament li va agafar amb força la mà i Alves la va psoar al seu penis, un gest que va repetir en dues ocasions, malgrat la resistència d’ella. A continuació, assenyalant una porta que ella no sabia on conduïa, Alves la va comminar a seguir-lo i a entrar-hi. 

No hi ha gravacions del que passa a l’interior d’aquest espai, que era un lavabo. La dona assegura que quan va veure que era un lavabo –amb un vàter i un rentamans– va voler sortir, però afirma que Alves va tancar la porta i l’hi va impedir. La víctima va explicar que Alves es va asseure al vàter, li va apujar el vestit, li va demanar que digués que era la seva «puteta», la va obligar a asseure’s a sobre d’ell, la va tirar a terra, la va obligar a fer-li una fel·lació, a la qual ella es va resistir activament, la va bufetejar, la va aixecar del terra i la va penetrar fins que va ejacular. Després li va dir que s’esperés a sortir, que primer ho faria ell. 

La policia científica dels Mossos d’Esquadra va inspeccionar el lavabo on va succeir el suposat atac. Segons les fonts consultades, han obtingut empremtes dactilars de la víctima i d’altres que podrien ser d’Alves. L’atestat de la UCAS, especialistes en l’esclariment d’agressions sexuals, indica que el lloc i posició que revelen les empremtes dactilars de la víctima coincideixen amb la seqüència dels fets que aquesta ha mantingut en totes les ocasions. No coincideix, en canvi, amb cap de les diferents versions que Alves ha assajat fins ara.

Alves va demanar una copa

Notícies relacionades

Les càmeres de seguretat de la discoteca recullen que qui primer va sortir del lavabo després de la suposada violació va ser Alves. Les gravacions mostren que el futbolista abandona el lavabo però no torna a la taula junt amb el seu amic. El que fa és allunyar-se del grup, sense dir res al seu amic, i demanar una copa. Es queda sol, bevent, sense establir contacte de nou amb el grup.

Per la seva banda, la jove surt del lavabo mig minut després i s’adreça de seguida a la seva amiga, li diu alguna cosa a l’orella, i immediatament totes dues marxen. La víctima i Alves, després d’aquells 16 minuts, no interactuen de cap manera. Minuts després, mentre els treballadors atenen la dona, que plora desconsolada, Alves abandona la discoteca.