Denúncia per violació

Les càmeres acorralen Alves: la tancada del jugador i la víctima al lavabo de la discoteca va durar uns 15 minuts

  • Les imatges i els testimonis no coincideixen amb cap de les versions que ha donat el futbolista

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En la causa judicial per violació oberta contra el futbolista Dani Alves, en presó preventiva al centre penitenciari de Brians, es tindran en compte les declaracions que l’acusat ha fet en seu judicial durant la fase d’instrucció i també el que expliqui el dia que s’assegui al banc dels acusats en el cas que se celebri el judici. Però ha restat credibilitat a l’exjugador del F.C. Barcelona un vídeo que, sense estar obligat a fer-ho, va enviar al programa ‘Y ahora Sonsoles’, d’Antena 3, en el qual donava una versió dels fets que no quadra amb les gravacions de les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton, que, entre altres coses, recullen que ell i la denunciant van estar tancats al lavabo uns quinze minuts. 

En la gravació enviada a la televisió, Alves va reconèixer que la nit del 30 de desembre va estar a la discoteca Sutton de Barcelona. Després deia això: «Quan algú vol anar al lavabo no ha de preguntar qui hi ha al lavabo. Ho sento molt, però no sé qui és aquesta senyoreta. No en sé el nom, no la conec, mai a la meva vida l’havia vist. En aquests anys mai he envaït l’espai de ningú sense la seva autorització. ¿Com he de fer això a una dona o una noia? No, Déu meu. Ja n’hi ha prou. Sobretot perquè estan fent mal als meus, perquè saben qui soc».

Les càmeres

D’aquestes paraules es desprèn que, segons la seva versió, aquella nit a la sala vip de la discoteca del carrer de Tuset, Alves va obrir la porta del lavabo i accidentalment es va trobar amb la víctima a l’interior. Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, les gravacions de les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton, decisives en aquesta investigació de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d’Esquadra, no concorden amb aquest relat i, a més, mostren que Alves i la víctima van ser dins del lavabo aproximadament un quart d’hora, un interval de temps incompatible amb el que havia explicat al vídeo i que va obligar Alves a donar una altra versió davant la jutge d’Instrucció número 15 de Barcelona. 

Canvi de versió

Alves, interrogat per aquesta jutge, per la fiscalia i per l’acusació particular, va canviar el que havia manifestat públicament a través d’aquell vídeo i ja no va dir que no coneixia la víctima ni que no hagués ocorregut res a l’interior d’aquell lavabo. El que ara manté Alves, tot i que la jutge tampoc l’ha cregut, és que el que va passar entre tots dos va ser consentit. 

Però les gravacions, que han sigut analitzades detalladament per l’UCAS, i els testimonis recollits –entre els quals hi ha les amigues de la víctima que estaven amb ella aquella nit i el cambrer a qui Alves va enviar perquè les noies s’acostessin a la seva taula– no coincideixen amb cap de les versions que ha donat l’exfutbolista. Ni amb la que va enviar a la televisió per dir que la jove mentia i que s’havia trobat amb ella casualment al lavabo, ni la que va mantenir al Jutjat d’Instrucció i que tampoc respon a la seqüència de fets captats per les càmeres. 

La víctima renuncia a la indemnització

La víctima, que ha renunciat a ser indemnitzada econòmicament per aquests fets i que únicament vol que la denúncia serveixi per fer justícia, segons les fonts consultades per aquest diari, ha explicat sempre el mateix: va mantenir la mateixa versió dels fets en la seva declaració davant els Mossos d’Esquadra –dos dies després de la suposada agressió– i divendres en seu judicial. La seva explicació, a més, sí que encaixa amb les càmeres de seguretat i amb els indicis del que va poder passar a l’interior del lavabo durant 15 minuts. 

Notícies relacionades

Segons la víctima, Alves, a través d’un cambrer de Sutton, la va convidar a ella i a les dues amigues amb qui estava aquella nit a asseure’s a la seva taula de la zona vip. Va enviar el cambrer dues vegades i elles van acceptar reunir-se amb Alves al segon intent. Quan es van asseure amb ell, Alves, que també estava amb un amic, va començar a flirtejar amb les tres acostant-se molt a elles. 

La víctima, de 23 anys, va explicar als Mossos que el jugador es va col·locar darrere d’ella, li va dir coses que no va entendre perquè possiblement eren en portuguès, li va agafar la mà amb força i la va posar a sobre dels seus genitals, un gest que ella va rebutjar. Va ser llavors quan Alves va insistir molt perquè el seguís a través d’una porta, que conduïa al lavabo sense càmeres dins el qual, segons la denúncia de la dona, el futbolista la va bufetejar i violar.