Seguretat

Els Mossos canvien d’uniforme per primera vegada en 40 anys

  • La nova vestimenta, que ha costat 11 milions d’euros, és més còmoda i incorpora el tall femení

  • Els que primer han estrenat la roba han sigut els agents del Pirineu, Ponent i Catalunya Central

Els Mossos canvien d’uniforme per primera vegada en 40 anys

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han estrenat uniforme per primera vegada en 40 anys. El canvi és per als 11.000 agents de seguretat ciutadana, que són els que són a peu de carrer. L’uniforme manté els colors identificatius del cos –blau, vermell i blanc–, però el canvi més visual és la camisa, que passa del blau cel al blau fosc.

Aquest divendres se n’ha fet la presentació oficial i els agents que patrullen aquesta tarda ja ho fan amb el nou uniforme. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la vestimenta és més tècnica i guanya en modernitat i confortabilitat. El canvi costa gairebé 11 milions d’euros. S’han fet 300.000 peces i, de moment, no hi ha jaquetes per a tothom. S’han prioritzat les delegacions més fredes: Pirineu, Ponent i Catalunya Central.

El disseny de la nova vestimenta és més modern, ja no porten pantalons de pinces dels anys 80, i el teixit és més tècnic, més adequat per passar a l’acció, un aspecte que fa temps que reclamen els sindicats de la policia. A més, els nous uniformes incorporen tall femení, que fins ara només hi era per als pantalons. En general, es tracta d’un vestuari més còmode, operatiu i funcional.

El canvi de vestuari s’ha basat en tres grans eixos: l’estructura de capes, per donar solució a qualsevol necessitat de confort climàtic; la utilització de teixits tècnics, i, finalment, la consecució d’una imatge amb excel·lència que transmeti els valors del cos de Mossos d’Esquadra.

Notícies relacionades

A part de la camisa, que és el tret diferencial més clar, l’escut és metàl·lic i a la part posterior s’hi pot llegir ‘Policia, Mossos d’Esquadra’. D’altra banda, el gorro de plat se substitueix per un gorro tipus beisbol i els pantalons són també blau fosc amb un teixit elàstic.

Per a Elena, el canvi és un acte de reconeixement al cos: «Recollim aquest bagatge per projectar el cos al futur, amb més mitjans, més creixement i un rejoveniment de la plantilla». El conseller ha celebrat també que els nous pressupostos de la Generalitat permetran l’entrada de 850 mossos més.