El desenllaç de la pandèmia

L’OMS parla de «punt d’inflexió» amb la covid

L’OMS parla de «punt d’inflexió» amb la covid

THOMAS PETER/REUTERS

1
Es llegeix en minuts

El final del túnel amb la covid-19 sembla avui més pròxim. Així ho certifica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha destacat que la pandèmia de coronavirus es troba pròxima a un «punt d’inflexió», si bé no ha arribat el moment de deixar de considerar-la com una «emergència internacional». 

Perquè l’OMS arribi a aquesta conclusió resulta determinant que la Xina hagi franquejat el pic de contagis i que no hi hagi noves variants més enllà del llinatge XBB.1.5 (Kraken) amb un impacte ressenyable.

Notícies relacionades

Per continuar avançant, l’organisme ha fet èmfasi en el fet que encara hi ha països on hi ha població sense vacunar, per la qual cosa ha demanat prioritzar aquest objectiu, així com la vigilància i l’enfortiment dels seus sistemes de salut. 

L’OMS no és aliena al que denomina «fatiga pandèmica», pel desgast de tant temps convivint amb el coronavirus, que comporta la gradual reducció de les mesures de prevenció, i alerta sobre les ‘fake news’: «La reticència a la vacunació i la contínua difusió d’informació errònia continuen sent obstacles addicionals per a la implementació d’intervencions crucials de salut pública».

Temes:

OMS Coronavirus