decisió de la Generalitat

Dani Alves ingressa en un mòdul de la presó per a agressors sexuals

  • El jugador, acusat de presumpta agressió sexual d’una jove, ha sigut traslladat a la presó per raons de seguretat

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exjugador del FC Barcelona, Dani Alves, empresonat per la presumpta agressió sexual a una jove a la discoteca Sutton de Barcelona, ha sigut traslladat des de la presó de Brians 1 a la de Brians 2, dos centres que estan ubicats l’un al costat de l’altre, per garantir la seva «seguretat» i la «normal convivència» al mòdul, segons les fonts de la Conselleria de Justícia. Després d’unes quantes hores en el mòdul d’ingressos de la segona presó, i com que ja es disposava dels informes mèdics de la primera, ha sigut enviat al mòdul 13 de Brians 2, destinat sobretot a persones acusades d’agressió sexual, com és el cas. Els responsables de tutelar el seu internament han decidit que, en principi, Alves comparteixi una cel·la, que té lavabo i dutxa, amb un altre reu.

El canvi de centre penitenciari ha sigut decidit per la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Les característiques de Brians 2, per instal·lacions i nombre d’interns, són més adequades per gestionar l’impacte que pot generar l’ingrés d’un personatge públic de la dimensió d’Alves.

Els advocats

Mentrestant, la família de l’esportista s’ha posat en contacte amb l’advocat penalista Andrés Maluenda, defensor al seu dia de l’expresident del Barça Sandro Rosell, tot i que per ara la lletrada personada és la mateixa que el va assistir en la seva declaració, Miraida Puente Wilson, que està considerada com l’«advocada de capçalera» del brasiler i especialista en estrangeria. La lletrada pot presentar recurs contra l’ordre de presó fins dimecres vinent.

El centre penitenciari de Brians 2 (Sant Esteve de Sesrovires) és més nou que el de Brians 1. Actualment acull una mitjana d’uns 80 reus. És una presó per a reclusos condemnats, però també allotja algunes persones enviades a la presó preventivament, com Alves. En aquesta presó, segons la Conselleria de Justícia, es disposa de mòduls «residencials» més petits, cosa que permet garantir millor la seva seguretat i la convivència amb altres presos. A Brians 2 hi ha cel·les amb dutxes.

Brians 1, on recalen la majoria de presos preventius, és un centre més envellit i té una població carcerària més elevada, d’uns 200 interns. La Generalitat ha deixat clar que el tracte serà igual que el dispensat a altres interns i que la tipologia del delicte no ha estat un factor a tenir en compte a l’hora del trasllat.

Els passos a seguir

Notícies relacionades

A Brians 2, Alves serà visitat pels professionals del centre penitenciari, que seran els que decidiran a quin mòdul de la presó anirà. Quan un pres entra en una presó, els funcionaris de vigilància verifiquen la seva identitat i es realitza un registre personal i de les seves dependències. Després, els metges visiten l’intern per avaluar el seu estat de salut. El reglament penitenciari fixa un màxim de cinc dies per procedir a l’ingrés, període que es pot aplicar per motius de seguretat o sanitaris.

Alves va arribar a Brians 1 divendres a la nit, després d’11 hores de calabós i compareixença davant la jutge, que va ordenar finalment el seu empresonament preventiu. Impactat, enmig d’un fort abatiment i sense gairebé pronunciar paraula, segons fonts penitenciàries catalanes, es va sotmetre a la presa d’empremtes i a la sessió fotogràfica que serveix de pòrtic a tot pres nou. El tràmit d’empremtes i de fotos és el que va seguir també a la comissaria barcelonina dels Mossos a les Corts, on va ser portat després de la seva detenció.