Exfutbolista empresonat

Dani Alves fitxa un ‘toga d’or’ perquè el defensi del cas de violació

Dani Alves

Dani Alves

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La família de Dani Alves ha fitxat Cristóbal Martell, l’advocat del clan Pujol, perquè el defensi del cas de violació que l’ha portat a estar en presó preventiva. Es tracta d’un dels advocats amb més prestigi del país i entre els seus clients hi ha nombrosos empresaris. A més del cas Pujol, Martell també ha representat els interessos de Leo Messi, del FC Barcelona en el cas Neymar, de l’expresident del Barça Josep Lluís Núñez, de l’extresorer del PP Álvaro Lapuerta i de directius de grans empreses com ara Ferrovial (Palau de la Música i presumpte finançament de CDC).

A Martell, en cercles jurídics el pinten com «un dels millors penalistes» d’Espanya i com un «estrateg». És perfeccionista i meticulós. No deixa res a l’atzar. I és un negociador. Com tot bon advocat, si pot evitar arribar a judici, ho evita. I si ha d’arribar a un pacte, arriba.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, Martell assumirà la defensa d’Alves conjuntament amb Miraida Puente Wilson, l’advocada d’estrangeria, que és de la total confiança de l’exjugador blaugrana perquè li ha portat sempre els assumptes relacionats amb temes d’immigració. Amb ella és amb qui va acudir a declarar davant la jutge divendres passat. De fet, ha sigut ella mateixa la que ha comunicat al tribunal la incorporació de Martell a la defensa d’Alves.

Notícies relacionades

En el comunicat que Puente ha enviat, detalla que «el desenvolupament dels esdeveniments i la privació de llibertat soferta condueixen Dani Alves i qui subscriu a voler reforçar amb un especialista en Dret Penal l’exercici de la seva defensa en el procés, designant el despatx Martell Abogados i al seu sociodirector, Cristóbal Martell Pérez-Alcalde, que junt amb el seu equip col·laborarà i coadjuvarà amb qui subscriu per al bon curs de la seva defensa en aquest període d’investigació i en judici i restablir el seu honor i dignitat i, en suma, demostrar la seva innocència dels fets que li són imputats».

Amb el fitxatge de Martell, queda descartada la contractació d’un altre nom que també sonava, el de l’advocat penalista Andrés Maluenda, defensor al seu dia de l’expresident del Barça Sandro Rosell.