Denúncia per agressió sexual

¿Quant temps pot estar Dani Alves en presó preventiva?

¿Quant temps pot estar Dani Alves en presó preventiva?

ULISES RUIZ / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’entrada en presó preventiva de Dani Alves obre uns quants interrogants sobre quant es pot allargar el seu empresonament abans que es dicti sentència. ¿Hi ha un límit? ¿En quines condicions pot canviar la seva situació jurídica? ¿Quant sol durar la instrucció judicial d’un cas com aquest?

¿Quins són els límits de la presó preventiva?

En principi, el límit previst per a la presó preventiva és de dos anys, tot i que es pot allargar fins a quatre. En aquest cas concret, la jutge va enviar a presó el jugador com a mesura cautelar per la gravetat de l’acusació i davant el risc que pogués fugir, ja que no viu a Espanya.

¿En quins casos podria ser excarcerat?

El jugador podria deixar la presó preventiva si s’acceptés un recurs de la defensa contra l’ordre de presó, tant per part de la jutge que porta la instrucció o de l’Audiència de Barcelona, o si la defensa aportés proves sòlides que fessin un gir a la investigació. En aquest cas, altres mesures cautelars que es podrien prendre són la retirada del passaport, la compareixença davant el jutjat o la prohibició de sortir del país.

¿Quant sol durar la instrucció d’un cas per violació?

La instrucció d’un cas d’agressió sexual sol allargar-se entre un any i mig i dos anys. La pena a la qual s’enfronta oscil·la entre 4 i 12 anys de presó.